Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRANJE SIGURNOSTI

VIDEO Rimac objavio snimku: Razbili auto vrijedan dva mil. dolara

Rimac C-Two
Foto: Youtube/Screenshot
1/3
25.09.2019.
u 15:13

Proces od prvih koncepata do punih prototipa, automobila na cesti, proces je koji traje tri do četiri godine.

Kao dio svog globalnog procesa homologacije, Rimac C_Two prolazi opsežan program testiranja sigurnosti - popularno nazvanih crash testovima - zajedno sa stotinama drugih službenih procjena. Prvi krug crash testova uspješno je završen, pa je vrijeme za iduću fazu razvoja C_Two.

- Pored homologacije, vršimo tisuće testova kako bismo osigurali performanse, trajnost i pouzdanost svih sustava. Ovaj intenzivni program osigurava da je naš hiperautomobil siguran i cestovno zakonit širom svijeta, omogućavajući nam isporuku automobila kupcima na svim većim svjetskim tržištima. Odlučili smo vas povesti na naš put, pokazujući vam sve, čak i zahtjevne testove sudara - pojašnjavaju iz tvrtke Rimac Automobili zašto su odlučili objaviti snimku razbijenog modela C_Two.

Globalna homologacija Rimac C_Two jedan je od njihovih glavnih ciljeva, kažu. Napominju kako je potpuni postupak homologacije, bez ikakvih prečaca, veliki zadatak za proizvođača malih količina vozila jer odražava procese koje poduzimaju mnogo veće marke. Proces od prvih koncepata do punih prototipa, automobila na cesti, proces je koji traje tri do četiri godine.

- Započinjemo pokretanjem simulacija i razvojem automobila u virtualnom svijetu. Zatim provodimo ispitivanja materijala i komponenti. Nakon što smo zadovoljni rezultatima, započinjemo s programom testiranja vozila - počevši s eksperimentalnim prototipovima, zatim testiranjem prototipa za provjeru valjanosti, prototipa predproizvoda i konačnim automobilom - to je proces koji na tešku kušnju stavlja živce čitavog tima. Da biste bili sigurni da automobil funkcionira onako kako je predviđeno, fizički testovi moraju biti u savršenoj korelaciji sa simulacijama - objašnjavaju stručnjaci iz Rimac Automobila.

Navode kako je sljedeći korak u razvoju C_Two daljnje unapređenje dizajna zajedno sa usavršavanjem korelacija virtualnih simulacija.

Ključne riječi

Komentara 24

KA
kajinx
15:54 25.09.2019.

homologacija !!! Tko zna što li je to? Usput, bravo Rimac!

Avatar tabadjija
tabadjija
16:59 25.09.2019.

Nemaju oni pojma, vise znaju komentatori na VL. oni su cak jednom i vidjeli el auti uzivo.

OL
oliver81
22:20 07.10.2019.

Auto vrijedi onoliko koliko je netko spreman za njega platiti,sudeći po tome koliko ih je prodao ispada da im je cijena jako napuhana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije