Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandero na testu

Najpovoljniji mali crossover i s navigacijom ispod 100.000 kn

Dacia Sandero Stepway
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
31.03.2018.
u 08:24

Sa Stepwayem se vozač bez problema može spustiti s asfalta i krenuti makadamom, a za nešto više Dacia nudi veći Duster

Dacia Sandero odlično se prodaje na našem tržištu, a vjetar u leđa dobio je lanjskim redizajnom. Podignuta verzija Sandero Stepway popularna je kod privatnih kupaca, a isprobali smo je u najopremljenijoj posebnoj verziji Black&White i uz Renaultov mali 0,9 TCe turbobenzinac s 90 konja. Taj je motor odlična mjera za 408 centimetara dugačak automobil s 320 litara prtljažnika.

Već i “običan” Sandero - postavljen na robusnom ovjesu - vrlo dobro upija rupe, dok se Stepway kao od šale obračunava i s velikim uspornicima. Odignut je od tla 16 cm, što je više od nekih SUV-ova B segmenta, pa ga po tome bez problema možemo smjestiti u tu skupinu, trenutačno najbrže rastuću na tržištu. Iako se nudi samo s prednjim pogonom, uostalom kao i više od 50% konkurencije, bez straha se s njime može skrenuti s asfalta. Za ozbiljnije terenske avanture Dacia ipak nudi Duster.

Dacia Sandero Stepway
1/10

Mali nam je turbobenzinac na zagrebačkoj sibirskoj zimi prosječno trošio 8,4 l/100 km. Kome se to čini previše, birati može 13.000 skuplji, ali štedljiviji dizelaš. Performanse TCe 90 motora su solidne (11,1 s do stotke, 168 km/h) i tako pogonjen Sandero Stepway ugodno je voziti.

Black&White oprema - koja se može kombinirati i s bež metalik bojom - donosi crne stupove između prednjih i stražnjih vrata, sjajne crne retrovizore i crno-bijele ukrase u unutrašnjosti, kao i automatski klima-uređaj, ali i multimedijski sustav Media NAV sa 7” ekranom i kartografijom Adriatik. Cijena za ovako opremljen automobil od 93.400 kuna čini se dobrom prilikom. Uz dodatne stražnje parkirne senzore i kameru, el. podizače stražnjih stakala, rezervni kotač i metalik boju stoji 98.390 kuna.

Pogledajte i galeriju 10 stvari koje možda niste znali o Yugu:

Dacia Sandero Stepway
1/11

Komentara 5

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:05 31.03.2018.

hahaha...

SP
sputnik57
09:29 31.03.2018.

Nisam vidio ružnijeg auta i unutrašnjosti. Zato i košta toliko koliko košta. Auta koja na nešto liče i vrijede ne mogu se naći ispod 150.000 kn.

AA
aabbcc
23:07 31.03.2018.

Jedino auto cija je potraznja u Evropi veca od ponude na trzistu. Niko se ne zali a na cestama se ne mogu vidjeti dacije u losem stanju,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije