Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opel Combo

Stvoren za obitelj, oblikovan i za poslovne zadatke

Opel Combo
Foto: Opel
1/7
05.12.2018.
u 09:40

Početni model Opel Combo Life Selection L1H1 opremljen je 1,2-litrenim turbobenzincem sa 110 konjskih snaga

Novi Opel Combo stigao je u hrvatske prodajne salone, gdje se nudi po cijeni od 143.115 kuna. Navedena cijena vrijedi za kraću inačicu s pet sjedala. Combo se, naime, nudi kao kraći (440 cm) i dulji (475 cm), s pet i sedam sjedala, ali i kao potpuno putnički, dostavni s dva ili tri sjedala, te kao svojevrsna međuizvedba kod koje Combo ima pet sjedala, ali i solidan teretni prostor te pomičnu pregradu koja ga svrstava u N1 vozila (Crew Van, samo na dugoj verziji). Novi je Combo razvijan prvenstveno kao putničko vozilo, a dostavna izvedba nastala je naknadno. U putničku izvedbu s pet sjedala stane i 597 litara prtljage, ako je riječ o kraćem Combu, odnosno 850 litara ako se kupac odluči za dulju izvedbu Opel Comba.

Početni model Opel Combo Life Selection L1H1 opremljen je 1,2-litrenim turbobenzincem sa 110 konjskih snaga, uparenim s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Oprema mu, među ostalim, obuhvaća radio s USB-om i Bluetoothom, upozorenje na nalijetanje na vozilo ispred, kočenje u slučaju opasnosti, prepoznavanje prometnih znakova, upozorenje na napuštanje voznog traka, kontrolu mrtvog kuta, centralno zaključavanje, el. podizače stakala sprijeda, tempomat, šest zračnih jastuka. Iz Opela procjenjuju kako će među inačicama s pet sjedala najtraženija biti Life Enjoy L1H1 1,5 CDTI sa 100 KS, čija je cijena 161.985 kn, a uz ranije navedeno donosi i klima-uređaj, podizna stražnja vrata, podešavanje vozačkog sjedala po visini.

Opel Combo
1/8

Dizelska ponuda vrti se oko 1,5 Turbo Diesel agregata, koji se može izabrati sa 75, 100 i 130 konja te s ručnim mjenjačem s pet ili šest stupnjeva prijenosa te s 8-stupanjskim automatikom (samo najsnažnija inačica, koja serijski dolazi sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem). Za teretne verzije predviđen je i 1,6 Turbo Diesel od 75 i 100 konja. Benzinsku gamu čini 1,2 Turbo od 110 i 130 konja. Spomenuti 8-stupanjski automatski mjenjač s Quickshift tehnologijom rijetkost je u ovom segmentu.

Očekuje se kako će se vozači kojima treba sedam sjedala odlučiti za dulju izvedbu Comba, jer u takvoj sjedala u trećem redu ipak imaju više smisla. Combo sa sedam sjedala u očekivano najpoželjnijoj izvedbi Life Enjoy L2H1 1,5 CDTI (100 KS) stoji 171.216 kn.

Dostavni Combo Van zapremnine je 3,3/3,8 kubna metra, odnosno 3,9/4,4 m3 u duljoj izvedbi. I u kraćoj izvedbi prima dvije europalete, a nosivost mu je do 1000 kg. Combo Crew Van ima od 1,8 do 4 m3. Za pravne osobe, cijena mu je 108.740 kn + PDV. Sigurnost vožnje, posebno pri kretanju unazad, u dostavnom Combu povećava digitalni retrovizor (kamera pokriva područje iza vozila, slika se prikazuje na mjestu klasičnog unutarnjeg retrovizora).

Pogledajte i video o najpopularnijim markama rabljenih auta:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije