Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skuplja vožnja

Loša vijest za vozače: Evo novih cijena goriva!

gorivo
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
03.11.2015.
u 10:14

Litra eurodizela u utorak je skuplja između 8 i 10 lipa

Nakon dva tjedna uzastopnog pada, u utorak je poskupjelo gorivo u Hrvatskoj. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je skuplja između 13 i 15 lipa i sada se prodaje od 9,01 do 9,06 kuna, ovisno o kompaniji, a svi imaju različite cijene. Spremnik od 50 litara tako je od utorka skuplji za oko sedam kuna.

Litra eurodizela u utorak je skuplja između 8 i 10 lipa. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju od 8,40 do 8,44 kune, ovisno o kompaniji.

Vozači koji se koriste autoplinom također nemaju razloga za zadovoljstvo. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva u utorak je porasla za oko 6 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijeni od 3,98 kune.  

Iz naftnih kompanija poručuju da je skuplje gorivo u Hrvatskoj posljedica rasta cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi za 0,5 do 2,0 posto u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni za oko 2,6 posto.

>> Najveći skok cijena goriva u posljednjih mjesec dana: Litra eurosupera 95 poskupjela za 15 lipa

>> Padaju cijene: Benzin najjeftiniji od početka veljače

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:05 03.11.2015.

Hm, ovo ganjanje gore-dolje par lipa cijene goriva stvarno je više gluparanje nego nešto normalno. Više košta halabuka po novinama i televiziji, nego što povećanje ili smanjenje iznosi. Benzin je preskup. Plaćice su nam jad. Državni nameti na cijenu goriva su jezivi, jer stupidni službenici ne znaju uzeti novce nikome osim naftašima i na PDV-u, dakle na zadanim kategorijama. I sve se to vrti u krug. Na kraju će se voziti samo Vlada i Sabor, a ostali hrvatići vulgaris će pasti ambroziju i jesti koru drveća i mahovinu.

SO
Sos
12:29 03.11.2015.

OOOOOboze koja senzacija svi ce pomrijet za bijednih par lipa !Pa u Austriji nikad nisam procito ili cuo da se to pise ili objavljiva pa kakva smo mi to zemlja bijednika???????????????????

AM
Axis Mundi
11:43 03.11.2015.

ne može benzin biti toliko skup, koliko ga uvijek za istu cifru mogu točiti, i preskakati vožnju, kad baš ne moram voziti. lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije