Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Personalizirane pločice nekima su bacanje novca, a neki ih vole - evo koliko koštaju

Registarski broj na registarskim pločicama po narudžbi ne može sadržavati slova Č, Ć, Đ, Š i Ž
27. prosinca 2020. u 18:24 39 komentara 56475 prikaza
BMW s neobičnim karlovačkim pločicama
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

O personaliziranim registracijskim pločicama vlada podijeljeno mišljenje. Za neke je to besmisleno bacanje novca, no neki uživaju u njima i nije im problem dati više novca u odnosu na standardne tablice.

A1 DONOSI A1 Evo koje kompanije posluju održivo: od rješenja za pametne gradove do prvog investicijskog fonda za održiva ulaganja

Vlasnik vozila može naručiti registarske pločice s unaprijed zadanim registarskim brojem pod uvjetom da je zatraženi registarski broj slobodan - to su registarske pločice po narudžbi. Pritom zainteresirani moraju znati kako registarski broj na registarskim pločicama po narudžbi ne može sadržavati slova Č, Ć, Đ, Š i Ž, navodi se na stranicama HAK-ove revije.

Koliko će vas takvo zadovoljstvo stajati?

Cijene su utvrđene Rješenjem o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica. Par običnih pločica stoji 65 kuna, a cijena pločica po narudžbi, izrađenih pojedinačno s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom, iznosi 278 kuna za par.

Puno veća cijena je za registarske pločice po izboru, u kojima je vozačima dana veća sloboda izbora raznih personaliziranih kombinacija brojki i slova. Takve pločice stoje 2000 kuna za par ili 1500 kuna za komad, što je značajno skuplje od običnih tablica, no valja napomenuti da je i to puno manje od 6700 kuna, koliko je par takvih pločica stajao do prije dvije i pol godine.

 

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
 • Avatar Persone
  Persone:

  Paa, ako netko želi personalizirane tablice i pošteno ih plati, neka ga. Ne vidim problem u tome. Ja ak želim neke stvari, ispunim želju sebi, a ne nekom drugom.

 • Avatar Iwan_Daworković_Gemišt
  Iwan_Daworković_Gemišt:

  Svašta se može gledati kao bacanje novca. Otići na kiosk i kupiti nekakvu bezveznariju koja nije vrijedna ni papira na kojem je tiskana isto može sloviti kao bacanje novca.

 • Avatar The_Lacrdion_ZG
  The_Lacrdion_ZG:

  Moj znanac iz Hannovera ima presonaliziranu tablicu H-DZ 89. Tablice kao takve u Hrvatskoj uživaju veliku popularnost pa su mu do sada u Zagrebu nekoliko puta ukradene. Za snižavanje tlaka ekstremno tolerantnoj populaciji još k tome činjenica da vozi Mercedes ... prikaži još! GLC, te da spada u one koji će se sasvim sigurno cijepiti.