Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održavanje vozila

Pazite da vam se zbog nemara automobil ne prehladi!

zima
Arhiva VL
01.12.2010.
u 08:00

Ako već niste, posjetite servisera ili provjerite sami akumulator, tekućine, gume...

Prosinac je pred vratima, temperature su već danima ispod sedam stupnjeva Celzija, što je jasan znak da su na automobilima već trebale biti zimske gume. Ako ljetnu ‘obuću’ vozila već niste zamijenili zimskom, odmah to napravite. No, ne svodi se priprema automobila za zimske uvjete vožnje samo na gume. Treba pregledati i ulje u motoru, kočionu tekućinu, akumulator, tekućinu za stakla... S obzirom na to da rijetki imaju potreban alat - ali i znanje - za provjeru svega što je potrebno preporučamo posjet serviseru. Mnogi ovlašteni servisi takve preglede nude besplatno, ili pak po povoljnim cijenama. Primjerice, u Peugeot servisima zimski pregled vozila, koji podrazumijeva vizualni pregled mehaničkih sklopova i dodatne opreme, besplatan je do kraja godine. Ako neke dijelove ipak treba zamijeniti, Peugeot nudi 20% popusta na rad i filtre, kočione pločice, diskove i obloge, amortizere, kvačila, setove distribucije, remenje, svjećice i grijače, metlice brisača, pumpe vode, natezače remenja. Daje i jednu gumu besplatno, za kupljene tri.

Popusti na gume

U Fordovim servisima pregled je također besplatan, kao i u Nissanovim, te Citroënovim. Citroën također nudi 20% popusta na svaku zimsku gumu Michelin i 15% popusta na svaku zimsku gumu Kleber i BF Goodrich, kao i 15% popusta na akumulatore Fulmen i Exide. Ford, pak, nudi kotače (guma i čelični naplatak) po cijeni od 740,19 kn, te zimske gume od 369 kn po komadu.

U svim ovlaštenim Volkswagen, Škoda, Audi i Seat servisima, ali u i Hyundai servisima, zimski pregled vozila platit ćete samo simbolično - jednu kunu.

U ovlaštenim Toyotinim servisima preventivni pregled vozila u 26 ključnih točaka (uključujući upravljački sustav, kočnice, zračne jastuke, podvozje, amortizere...) stoji 75 kuna, a vozači na dar dobivaju De-Icer sprej za brzo odmrzavanje zaleđenih stakala i brava.

Od 75 do 295 kuna

Redovna cijena sata u servisu kod Chevroletovih ovlaštenih partnera iznosi od 150 do 240 kuna, plus PDV. Dakle, od 184 do 295 kn. Mazda nudi dva paketa zimske provjere: paket Plus po cijeni od 49 kuna i paket Profi po cijeni od 199 kuna. Vozači na dar dobivaju LED svjetiljku.

BMW vozila u ovlašteni servis možete odvesti na zimski pregled i pripremu vozila za zimu po cijeni od 184 kn.

Mercedesov stručni zimski pregled vozila u 12 točaka stoji, pak, 190 kn. Kupce zimskih guma očekuje popust od 10 posto, uz besplatnu montažu i balansiranje. Na određenu originalnu dodatnu opremu (naplatci, lanci za snijeg, gumeni tepisi, krovni nosači, krovne kutije, držač skija i snowboarda...) nude 15% popusta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije