Naslovnica Auti Automobili

Nissan najavio 900 milijuna dolara ulaganja u novi montažni pogon u Kini

Vrijednost ulaganja u novi pogon u Wuhanu zacrtanih proizvodnih kapaciteta 200 do 300 tisuća automobila godišnje trebala bi iznositi 100 milijardi jena
20. kolovoza 2018. u 15:04 1 komentara 304 prikaza
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Japanski proizvođač automobila Nissan Motor Co investirat će oko 900 milijuna dolara u novi montažni pogon u Kini koji će povećati njegove proizvodne kapacitete za 30 posto, izvijestili su u ponedjeljak japanski mediji.

Japanci Međimurec Mali Japanci ovim potezom osvojili simpatije na turniru u Međimurju

Nissan posluje u Kini preko zajedničkog projekta s Dongfeng Motor Group Co Ltd-jem, a danas su objavili da su u završnoj fazi razgovora s kineskim partnerom o izgradnji nove tvornice u Wuhanu u pokrajini Hubei, izvijestio je japanski poslovni dnevnik Nikkei, ne navodeći izvor informacije.

Vrijednost ulaganja u novi pogon u Wuhanu zacrtanih proizvodnih kapaciteta 200 do 300 tisuća automobila godišnje trebala bi iznositi 100 milijardi jena, doznaje Nikkei.

Vrućina u Japanu Roplinski val se nastavlja Japan zabilježio najvišu temperaturu u povijesti, više desetaka ljudi preminulo

Upitan o investicijskim planovima japanske kompanije, glasnogovornik Nissana najavio je nove proizvodne linije u Dongfengovoj tvornici u Changzhouu u pokrajini Jiangsu, koje bi trebale povećati njezine proizvodne kapacitete za oko 120.000 osobnih automobila godišnje.

Uz Changzhou, Nissan istražuje i druge mogućnosti proširenja kapaciteta u Kini, istaknuo je glasnogovornik, dodajući kako ne može potvrditi ostale detalje te informacije.

>> Pogledajte video - Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka