Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na testu

Mitsubishi Outlander - lakši i prostraniji SUV starog kova

mitsubishi outlander (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/6
31.03.2013.
u 16:00

Outlander s 4WD pogonom stoji od 249.000 kuna, a za tu cijenu se može birati benzinac s CVT mjenjačem i boljom opremom ili dizelaš (2,2 sa 150 KS) s početnom opremom

Treća generacija Mitsubishi Outlandera, jednog od najstarijih japanskih SUV-ova, zadržala je klasičan oblik s karavanskom siluetom i na prvi pogled djeluje veće nego što - prema dimenzijama (dužina 465 cm) - zaista jest. Unutrašnjost je prostrana, pa i visoki putnici straga uživaju pravi komfor, a i prtljažnik s 550 litara je izdašan te zbog niskog utovarnog praga vrlo praktičan. Prostran i robustan SUV lakši je od 1400 kg. Ovaj odličan rezultat zasluga je japanskih inženjera koji su uspjeli prosječno smanjiti masu za 100 kg. Osjeti se to u vožnji pa je Outlander s početnim benzincem 2,0 sa 150 KS i prednjim pogonom poletan (10,6 s do stotke, 190 km/h) i ne prerastrošan.

U gradu nam je trošio 9,6 litara, a u prosjeku 8,1 l/100 km. Smatramo to dobrim rezultatom s obzirom da prijenos snage vrši precizan 5-stupanjski ručni mjenjač, kojem nedostaje šesti stupanj. S njime bi Outlander bio štedljiviji i manje bučan na autocesti, pri većim brzinama. Jednostavnu unutrašnjost odlikuje praktičnost, a materijali (fina koža na upravljaču i mjenjaču, ugodna plastika i klavirski lak) te završna obrada su zadovoljavajući.

Vozački je Outlander vrlo dobar, s dobro podešenim ovjesom i preciznim upravljačem. Već u početnoj opremi Invite za 205.000 kuna nudi mnogo, primjerice, automatsku klimu, tepomat, radio CD sa šest zvučnika s komandama na upravljaču... Invite plus oprema za dodatnih 4000 kuna donosi kožni upravljač i ručicu mjenjača te 16” alu naplatke.

Outlander s 4WD pogonom stoji od 249.000 kuna, a za tu cijenu se može birati benzinac s CVT mjenjačem i boljom opremom ili dizelaš (2,2 sa 150 KS) s početnom opremom.

>> Mitsubishijev mali globalni automobil

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije