Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA U PARIZU

Lexus LS 600h: Hibrid na sve četiri

am-iz01-txt.jpg
import
28.08.2006.
u 14:06

Lexus će ujesen na pariškom salonu automobila premijerno pokazati model LS 600h. Riječ je o prvoj na svijetu V8 hibridnoj limuzini sa stalnim pogonom na sve kotače (AWD). LS 600h je treći Lexusov model koji se nudi s Lexus Hybrid Drive pogonom. Njegov V8 5,0-litreni benzinski motor u suradnji s hibridnim pogonom bez problema postiže performanse konvencionalnih V12 motora.

Lexus Hybrid Drive pogon daje tom modelu snagu od 450 KS, s najmanjom potrošnjom u segmentu od samo 9,5 l/100 km. Kako bi mogao upravljati s povećanom snagom te kako bi omogućio linearna ubrzanja, novi sustav pogona na sve kotače radi zajedno s razvijenim dvostupanjskim elektronski kontroliranim, kontinuirano promjenjivim mjenjačem (E-CVT).

LS 600h napravljen je na osnovi modela LS 460, a u Parizu će biti izložena i inačica s produženim međuosovinskim razmakom (12 cm duža od standardne verzije). L model nudi zanimljivosti poput stražnjih sjedala kojima se može mijenjati nagib s funkcijom masaže i klimatizacijski uređaj na osnovi tjelesne temperature. LS 600h i LS 600h L su također prva vozila na svijetu opremljena s LED prednjim svjetlima.


Lexus nudi niz luksuznih hibrida

Lexus se već profilirao kao uspješan proizvođač luksuznih hibrida. Otprije su poznati modeli GS 450h i RX 400h. I jedan i drugi postavili su nove standarde ekološki prihvatljivih performansi u najvišoj klasi vozila.
Model RX 400h pripada segmentu SUV vozila te nudi kombinaciju odličnih performansi - koje može zahvaliti i snazi od 272 KS - niske potrošnje goriva (8,1 l/100 km) i iznimno male CO2 emisije. Model GS 450h, pak, prva je na svijetu limuzina visokih performansi s Lexus Hybrid Drive sustavom. Njegova kombinacija sprijeda postavljena motora i pogona na stražnje kotače rezultira dinamičnom vožnjom. 3,5-litreni V6 benzinski motor iz tog modela prvi je u segmentu nudio dvostruko ubrizgavanje goriva. Kao rezultat GS 450h troši 7,9 l/100 km s emisijom CO2 od samo 186 g/km što je niže od bilo kojeg konkurenta u segmentu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije