Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGANJE U BUDUĆNOST

Kolona električnih automobila najavila e-punionicu u Dugopolju

Električni automobili
Foto: Ozren Maršić
1/8
10.03.2016.
u 13:34

'Analize su pokazale da je to optimalna pozicija za brojne turiste koji stižu u našu Županiju. Očekujem da ćemo do sljedeće sezone završiti.'

Zanimljiva karavana u kojoj je bilo desetak električnih automobila kretala se od Splita do Sinja. Prvi u koloni bio je župan Splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, koji je goste Županije odveo do Dugopolja, do lokacije na kojoj će uskoro niknuti e-punionica.

– Idealna je to lokacija, na samom silasku s autoceste. Analize su pokazale da je to optimalna pozicija za brojne turiste koji stižu u Županiju. Očekujem da ćemo do sljedeće sezone završiti. Bit će tu ujedno i turistički informativni pult na kojem će turisti dobiti sve što ima treba. Vrijednost projekta je negdje oko 7,5 milijuna kuna – kazao je župan Ževrnja i dodao kako je Županija za sada izgradila pet punionica bespovratnim sredstvima Europske unije.

Putovanje se nastavilo do pršutane Marović u gospodarskoj zoni Kukuzovac, a cijela priča zaključena je posjetom prekrasnom muzeju Viteškog alkarskog društva i Alkarskim dvorima u Sinju. Čelnici Splitsko-dalmatinske županije željeli su akcijom pokazati spoj ekologije i turizma u čemu su u potpunosti uspjeli. Plan za budućnost je u turističku ponudu uključiti cijelo splitsko zaleđe, od Imotskog do Sinja, koristiti sve prirodne resurse koje nudi Dalmatinska zagora. Nema dvojbi, mogućnosti koje je predstavila Županija dodatna su mogućnost obogaćivanja ponude top turističke destinacije.

Posebna pozornost stavljena je na ekološki pristup, električnim automobilom može se doći na sve destinacije u županiji, projekt e-mobilnosti je budućnost...

>> S Fordovima iz 1905. na električni pogon u obilazak grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije