Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hard test: i30

Karavanska izvedba nije narušila skladan izgled

Hyundai i30
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
27.04.2014.
u 17:00

Karavanska izvedba duga 448 cm obiluje praktičnim detaljima koji olakšavaju uporabu

Hyundai i30 među poželjnijim je kompaktima na tržištu. To može zahvaliti odličnom omjeru uloženog i dobivenog, potkrijepljenom dobrom cijenom, privlačnim izgledom, solidnom opremom i dobrim motorima. Kad se na sve to doda i zavidna količina prostora, rezultat je kompaktni karavan koji može udovoljiti svim zahtjevima prosječne obitelji. Izgled modela dodavanjem uvijek potrebnih centimetara nije narušen, te i u 448,5 cm dugoj karavanskoj izvedbi i30 djeluje skladno i moderno.

Ugodna unutrašnjost

Proporcije su mu dobro odmjerene, izduženi stražnji kraj prirodno je uklopljen.

Pri uređenju unutrašnjosti proizvođač se vodio logikom vozača - sve su komande tamo gdje ih i očekujemo, jednostavne i pregledne. Materijali su kvalitetni, završna obrada dobra. Električni progresivni servo upravljač podesiv je po visini i dubini, što - uz podesivo sjedalo - vozaču omogućava da jednostavno nađe dobar položaj za upravljačem. Također, olakšava manevriranje, no bilo bi nam draže da je malo direktniji. Sjedala su čvrsta i udobna, te ne umaraju ni na dužim rutama. Prostrana stražnja klupa (preklopiva u omjeru 60:40) nudi dovoljno prostora za tri odrasla putnika. Prtljažnik je i vrlo upotrebljiv, zahvaljujući velikom otvoru, niskom utovarnom rubu i pravilnom obliku.

Pet godina jamstva

Testni primjerak pokreće odličan 1,6-litreni dizelski agregat. Razvija 110 KS, što je i više nego dovoljno za svakodnevnu vožnju. Agilan je, radi uglađeno i tiho. Nudi i više nego solidna ubrzanja. Po tvorničkoj deklaraciji, prosječno troši 4,3 litre goriva. Mi smo se morali zadovoljiti litru i pol većom potrošnjom, što je i dalje dobar rezultat. Uparen je s preciznim 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Hyundai i30 CW 1,6 CRDi iLike košta 132.990 kuna, a Hyundai na svoje modele daje pet godina tvorničkog jamstva bez ograničenja kilometara.

>> Hyundai i30 - nijansu ispod najboljih, a mnogo jeftiniji od njih

Komentara 1

N1
Nešo.15
13:55 03.05.2014.

Ne 'hyundai' ne vredi puno. Bolji su RENAULT Megane, Opel Zafira, Citroen C5, FIAT Stilo, FIAT Croma i CHEVROLET Cruze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije