Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Hyundai prekida projekte s Rimac grupom?

Foto: Rimac Automobili
1/2
02.05.2022.
u 15:04

Hyundaijev odnos s Rimcem se zakomplicirao jer se hrvatska tvrtka dodatno povezala s Porscheom, koji je preuzeo 24% Rimac Grupe, tvrde izvori za Automotiive News Europe

Hyundai Motor prekida suradnju na projektima s Rimac grupom, navode izvori, nakon što je hrvatski proizvođač produbio veze s Porscheom, piše Automotiive News Europe.

Hyundai i sestrinska tvrka Kia Motors zajedno su uložili 80 milijuna eura u Rimac Automobile 2019. godine i tako preuzeli 12% dionica hrvatske startup tvrtke.

Nakon toga Hyundai je predstavio dva projekta, dva konceptna ekološka sportska automobila iz portfelja svog sportskog podbrenda "N" : električni sportski automobil Prophecy N  i sportski automobil na gorive ćelije Nexo N.

Hyundaijev odnos s Rimcem se zakomplicirao jer se hrvatska tvrtka dodatno povezala s Porscheom. U zadnjih godinu dana njemački proizvođač sportskih automobila je s 10% udjela u Rimac grupi stigao je do 24% udjela. Uz to, u sklopu partnerstva s Porsheom, Rimac grupa je preuzela upravljanje proizvođačem superautomobila Bugattijem od Volkwsagen grupe, koja je vlasnik Porschea.

Ipak, izvori kažu da će Hyundai i Rimac okončati projekt električnog sportskog automobila, a očekivani datum lansiranja automobila je početak 2023. godine.

"Radimo na dva projekta s Hyundaijem, a jedan je već ostvaren. Nekoliko drugih budućih inicijativa su u fazi dijaloga", rekla je glasnogovornica Rimac Automobila Automotive Information Europe.

Rimac je zanijekao da je Porscheov pojačan utjecaj unutar tvrtke izazvao razdor s Hyundaijem.

“Hyundai je pružao podršku u transformaciji korporacije tijekom posljednjih 12 mjeseci – zajedno s izdvajanjem Rimac know-how-a i povezivanjem s Bugattijem pod potpuno novom tvrtkom Bugatti Rimac”, kažu u Rimac Automobilima.

>> VIDEO Rimac otkrio koliko je Nevera morao potpuno uništiti da se dovrši homologacija: "Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima"

 

Ključne riječi

Komentara 20

PR
prajdali100
15:58 02.05.2022.

Vijest koju je i sam autor stavio pod veliki znak pitanja.Zašto je onda objavljuje i s kojom namjerom?

Avatar Dokman
Dokman
15:43 02.05.2022.

Članak sa razinom vjerodostojnosti na razini rasprava na štandu na placu. Ne kažem da nije ili je, nego samo komentiram vjerodostojnost.

Avatar Kikaš
Kikaš
16:09 02.05.2022.

To znači kako su Korejci svoj dio prodali Talijanima za 120 milijuna eura, o čemu se zadnjih dana pisalo kao o novom ulaganju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije