Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko ulaganje

Hyundai i Kia ulažu 600 milijuna kuna u Rimac Automobile!

Mate Rimac i Hyundai sklopili partnerstvo
14.05.2019.
u 08:00

Formira se i tehnološko partnerstvo kojem će prvi zajednički projekt biti razvoj dva električna vozila visokih performansi do 2020. godine.

Rimac Automobili osigurali su još jedno veliko ulaganje. Hyundai Motor Group, odnosno Hyundai Motor i Kia Motors ulažu 600 milijuna kuna u svetonedeljsku tvrtku poznatu po inovativnoj automobilskoj tehnologiji i superbrzim električnim automobilima.

Od ukupnog iznosa na ulaganje na Hyundai Motor otpada 474 milijuna kuna odnosno 64 milijuna eura, a na Kia Motors 126 milijuna kuna odnosno 16 milijuna. Ukupno 80 milijuna eura.

Formira se i tehnološko partnerstvo kojem će prvi zajednički projekt biti razvoj dva električna vozila visokih performansi do 2020. godine. Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group Euisun Chung i Mate Rimac službeno su potpisali suradnju prilikom Chungovog posjeta Rimac Automobilima jučer u Svetoj Nedelji.

- Rimac je inovativna tvrtka s izvanrednim sposobnostima u električnim vozilima visokih performansi, rekao je Euisun Chung, izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group.

- Njihovi startup korijeni i bogato iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkom snagom čine Rimac idealnim partnerom za nas. Radujemo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čistoj mobilnosti, kazao je Chung.

Hyundai Motors želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji. Jedna od ključnih mjera za postizanje tog prijelaza je elektrifikacija kojoj se Hyundai Motor Group predano obvezala sa 44 elektrificirana modela planirana do 2025. godine. S novom suradnjom, Hyundai Motor Group nastoji ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u vođenju ove promjene u industriji.

- Vrlo smo impresionirani vizijom Hyundai Motor Grupe i brzim i odlučnim inicijativama. Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za obje tvrtke i klijente. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća tvrtka. Vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera u Hyundai Motor Grupi i vjerujemo da će ova suradnja osnažiti položaj Rimac Automobila kao dobavljača tehnologije elektropogona za partnere u industriji, rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili.

Rimac se etablirao kao lider u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i kao proizvođač električnih sportskih automobila. Tvrtka nastavlja isporučivati tehnologiju električnog pogona i baterijskih sustava brojnim partnerima u industriji, uključujući i Hyundai Motor Group, kako bi im omogućili brži prijelaz prema električnoj budućnosti industrije.

Video - Mate Rimac o novom električnom biciklu

Komentara 39

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
08:19 14.05.2019.

Zna li neko Koreanski ili bar Kineski da objasni ovim naivnim Azijatima da su nasi strucni ljevicarski inzenjeri vec davno ustanovili da je ova Rimac-prica samo fake. Auto je plasticna maketa, fotomontazom postavljena na cestu. Uopce ne vozi jer ga nijedan ljevicar jos nije vidio sviojim ocima. Uostalom svaki lefto inzenjer (kojih ima jako puno ali ne rade iz principa) bi znao napraviti ovakav auto bez problema, prava sitnica za njih ali nece. Takvo auto je nepravda naspram radnickoj klasi. Ljevicari zele elektricna auta za (ne)radnike za 5.000€ ali i to moze njima biti preskupo. Sve drugo je nepravda i laz. Tito ovakve izmisljotine kao Concept one nebi dozvolio, ovaj varalica Rimac bi zavrsio na Golom sa svim sumnjivim poznanicima i njihovim obiteljima... Stara dobra pravedna vremena pod Titom i partijom.

Avatar navijač
navijač
08:39 14.05.2019.

Bolji posao od bilo kojeg vladinog , pokraj toliko doktora znanosti EU fondova itd... Bravo za Rimca , Koreanci imaju jaku auto. industriju i tržište i znaju šta rade.

Avatar pendreck
pendreck
08:06 14.05.2019.

Super, bravo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije