Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH

Hrvat iz Njemačke Domagoj Đukec dizajnirao je novi model Citroëna C5

Domagoj Đukec (lijevo) s Večernjakovim novinarom  na sajmu automobila u Ženevi
Foto: Andreja Rukavina
04.03.2008.
u 18:42

Vrata tisućama novinara iz čitavog svijeta danas je otvorio salon automobila u Ženevi. Među gomilom noviteta Citroën je predstavio C5 Tourer, za čiji je dizajn zaslužan Hrvat. Riječ je o 33-godišnjem Domagoju Đukecu, koji je pripremio i novu generaciju limuzinske izvedbe modela C5.

Odličan šef
- Već 10 godina radim u automobilskom svijetu. Najprije sam tri godine bio u Audiju, nakon toga dobio sam poziv iz Citroëna, koji nisam mogao odbiti. Svaki dizajner bio bi zadovoljan da je na mom mjestu.

Imam odličnog šefa  Jean-Pierre Ploué dao mi je slobodne ruke da sam stvaram automobil. Mogao bih reći da mi je život jako dobar jer radim posao koji volim i imam potpuno povjerenje nadređenih i slobodu - govori  Đukec, i odbija komentirati buduće projekte na kojima će raditi:

- Mogu tek najaviti da, među ostalim, radim na konceptu koji bi mogao biti predstavljen već na jesenskom u Parizu.

Odmor u Hrvatskoj
- Bitno je pronaći grad u kojem se dobro osjećaš. Volio bih se vratiti u Njemačku, mislim da je München odličan grad, a vidjet ćemo hoće li se tamo naći interesa za moj rad (München je sjedište BMW-a, op. a.) - dodaje na pitanje hoće li ostati u Citroënu.

Domagoj Đukec, iako je rođen u Njemačkoj, rado dolazi na odmor u Hrvatsku. Zadnjih nekoliko godina rujan obvezno provodi na Hvaru. Ukoliko mu se ukaže povoljna poslovna ponuda iz domovine - poput dizajniranja jahte nekom bogatom poslovnjaku  - rado će ju, kaže, prihvatiti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije