Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Captur na testu

Gradski šminker uz automatski mjenjač i štedljiv dizelski motor

Renault Captur
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/11
24.02.2019.
u 14:52

Najprodavaniji europski urbani crossover mami atraktivnim izgledom i rafiniranim pogonskim sklopom

Renault je s modelom Captur pogodio “u sridu”. Predstavio ga je baš u pravo vrijeme, 2013. godine, kada je započela strelovita potražnja za SUV/crossover automobilima B segmenta.

Zapravo, Captur je bio pionir revolucije i pobrao je vrhnje. Točnije, još ga uvijek bere na europskom tržištu gdje je godinama najprodavaniji model u svojoj klasi (lani je u Europi do 1. prosinca prodano 201.205 primjeraka). U Hrvatskoj je samo Suzuki Vitara traženija (1318 Captura u 2018. godini). Dizajn je još uvijek i više nego aktualan, a blago je osvježen i 2017. godine.

Renault Captur
1/11

Isprobali smo ga u kombinaciji s provjerenim 1,5 dCi motorom s 90 konjskih snaga uparenim s EDC automatskim mjenjačem s dvije spojke koji snagu prebacuje na prednje kotače (4x4 pogon nije u ponudi). I u toj je varijanti Captur, koji je prije svega pravi gradski šminker, idealan za vozače koji se pretežno voze u gradskom prometu. Dakako, Captur će biti vrlo iskoristiv i za poneko dulje putovanje, pa je pogodan i za manji obiteljski automobil. Sa 377 litara prtljažnog prostora i s dužinom od 312 centimetara osjetno je prostraniji od Clia na čijoj je platformi razvijen, a opet vrlo je kompaktan za snalaženje u gradu gdje se zbog 17 cm udaljene podnice od tla bez problema penje na rubnjake i zbog lijepo podešenog ovjesa udobno prolazi poprečne neravnine.

U vožnji kroz gradsku gužvu posebno je komforan zahvaljujući uglađenom EDC automatiku koji se odlično slaže s 90 konja snažnim dizelašem. Do stotke stiže za 13,5 s, a najveća mu je brzina 170 km/h. Sve to uz prosječnu potrošnju manju od pet litara, dok u gradskom prometu treba računati na oko 6 l/100 km. Za one koji se voze mnogo, dizel je i dalje opcija koju vrijedi razmotriti.

Cijena Captura uz odličan automatik i štedljivi dizelski motor s 90 konjskih snaga iznosi od 163.650 kuna.

Pogledajte i ovaj žestok okršaj u prometu:

Ključne riječi

Komentara 2

BA
BakaMraz
21:28 24.02.2019.

Ha ha, Renault Captur163.000 kn, a Hunday Kona dizel sa odlicnom opremom i 115 KS i 5 god. garancije kosta 136.000 kn! Cista prikrivena placena reklama za preskupo Renault jaje!

Avatar Dr Evil
Dr Evil
14:19 25.02.2019.

Ako govorimo o kvaliteti interijera - prije kupnje dajte pogledajte kvalitetu unutrašnjosti Nissana Juke...puno kvalitetniji materijali u unutrašnjosti. Captur me totalno razočarao sa kvalitetom unutrašnjosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije