Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZILI SMO

Ford Focus snagu temelji na novim tehnologijama

Ford Focus
Foto: Ford
1/3
03.10.2014.
u 18:00

Pored sustava za povezivanje SYNC 2, novost su 1,5-litreni EcoBoost te TDCi motori u izvedbama od 120 do 183 konjske snage

Redizajn postojeće, treće generacije Focusa donosi manje promjene na dizajnu, a veći je naglasak stavljen na pogonsku grupu te 18 novih ili unaprijeđenih tehnologija pomoći u vožnji. S novom maskom i svjetlima djeluje profinjenije i zrelije. I dalje je dostupan sa 4 i 5 vrata te kao karavan.

Sitnije korekcije zadesile su i putničku kabinu koja je dobila nove materijale i kromirane detalje. Tu je i klizni središnji naslon za ruku te podesiva konzola koja istovremeno može primiti bocu od 1 litre te čašu od 4 decilitra. Deblje podne obloge i deblja stakla doveli su do bolje zvučne izolacije.

Zahvaljujući novim motorima te tehničkim poboljšanjima, Focus može biti do 19% ekonomičniji. Novi motori su obujma 1,5 litre, bez obzira govorimo li o dizelskim TDCi ili benzinskim EcoBoost verzijama, i svaki raspolože s dvije izvedbe snage. Dosadašnji Focus vrlo je tražen s 1-litrenim EcoBoost motorom koji u Europi čini čak trećinu svih prodanih modela. Sada je ponuda dopunjena i modelima od 150 te 182 KS, koji će pored 6-stupanjskog ručnog mjenjača dobiti i automatik s istim brojem brzina. Isprobali smo snažniji model, koji nam se čini sasvim solidnim iako ne ostavlja dojam deklarirane snage. Ipak, oduševile su nas vrhunske vozne karakteristike. Ljubitelji dizelaša mogu odabrati novi 1,5 TDCi motor koji dolazi u verzijama od 120 i 150 KS.

Sustav bočnog parkiranja, aktivna pomoć pri paralelnom parkiranju, upozorenje na vozila koja se uskoro mogu naći iza Focusa, sustav za zaustavljanje u gradskoj vožnji, za izbegavanje sudara,... Svi ovi sustavi u ponudi su u novom izdanju Focusa.

>> Svaki peti novi Ford u Europi sa 1,0 Ecoboostom

>> Ušminkani jednovolumen C-Max po uzoru na Focus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije