Mara Tomašević

'Zlostavljanje traje već dvije godine, htjela sam se rastati'

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
04.10.2017.
u 19:50
Mara Tomašević izjavila je da nije bila riječ samo o guranju, nego i o davljenju i šamaranju, i to ne prvi put, ali sud nije izrekao županu mjeru udaljavanja od kuće
Pogledaj originalni članak

– Moj me suprug nije ni pokušao kontaktirati nakon ovoga što se dogodilo. Čak me svi napadaju, moja djeca, rodbina i prijatelji. Groze se zbog ovoga što sam napravila. Ne sjećam se više točno datuma kada sam poslala mailove premijeru Plenkoviću, ali bilo je to prije nego što je moj muž drugi put izabran za župana. Našli su samo jedan mail? Imam ja i drugi u mobitelu. Ne znam gdje se trenutačno nalazi moj suprug. Ja sam prespavala kod kuće, on nije. Ne bojim ga se, nemam se čega bojati. Može me još jedino ubiti – rekla je Mara Tomašević, vidno u stanju šoka.

Slučaj požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, koji je u utorak priveden u požešku policiju zbog sumnje u obiteljsko nasilje, još je tema dana.     

Podsjetimo, Tomašević se u ponedjeljak navečer u obiteljskoj kući u Požegi sukobio sa suprugom Marom. Navodno ju je odgurnuo, a ona je pala na radijator. Prestrašena gospođa Tomašević slučaj je prijavila policiji, a zatim se uputila u bolnicu u kojoj joj je pregledom utvrđen podljev na nadlaktici. Medijima je izjavila da nije bila riječ samo o guranju, nego i o davljenju i šamaranju, i to ne prvi put. Prema njezinim riječima, zlostavljanje traje već dvije godine i dogodilo se već desetak puta. Jednom joj je suprug ozlijedio nos, drugi put razbio mobitel.

– Htjela sam razriješiti tu situaciju i rastati se od njega, no on to nije prihvaćao. Nadala sam se da će njegovo nasilno ponašanje s vremenom prestati. O svemu sam dva puta mailom pisala i gospodinu Plenkoviću, smatrala sam da osoba koja je nasilna prema svojoj supruzi ne može obnašati dužnost župana. Međutim, nisam dobila nikakav odgovor – kazala je Mara Tomašević, koja s Tomaševićem ima troje djece i sedmero unučadi.

Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL

Mara Tomašević najavila je za Novu TV  da će zbog svega ovoga što se događa već u srijedu navečer napustiti Hrvatsku i privremeno otputovati u inozemstvo.

Sve je počelo zbog Tomaševićeve navodne ljubavnice, za koju se po Požegi govori da živi Zagrebu i zbog koje je Mara i pokrenula brakorazvodnu parnicu od koje je u međuvremenu odustala. U želji da čujemo i drugu stranu, danas smo ponovno nazvali požeško-slavonskog župana, ali mobitel mu je bio isključen. Na ispitivanju kod prekršajnog suca izjavio je da nije kriv. Iako je na posljednjim lokalnim izborima u svibnju premoćno pobijedio već u prvom krugu, Tomašević je jedan u nizu visokorangiranih požeških HDZ-ovaca uz koje se vežu nasilni ispadi. U ljeto prošle godine verbalno je napao tadašnjeg ministra Tomislava Panenića, a u listopadu 2015. sukobio se i s aktivistom Živog zida, kojemu je pobacao promidžbene letke i nazvao ga “dripcem” i “papanom”. Tomašević je general HV-a, a tijekom prosvjeda branitelja moglo ga se vidjeti i u šatoru.

Njegov zamjenik i bivši gradonačelnik Požege Vedran Neferović u svibnju je fizički napao novinara 034 Portala Mladena Mirkovića, kojeg je pritisnuo uza zid i njegovom glavom udario o zid. Predsjednik županijskog ogranka stranke, saborski zastupnik Franjo Lucić, u kolovozu je podnio ostavku zbog optužbi za pokušaj podmićivanja novinara. Zanimljivo je da je nakon najnovijeg slučaja policija Tomaševiću izrekla osmodnevnu mjeru zabrane prilaženja supruzi na udaljenost manju od pet metara. Prekršajni sudac Jaroslav Mahaček, koji je saslušao supružnike, kaže da se postupak nastavlja s obzirom na to da je policija predložila još devet svjedoka. Sud po izricanju presude može ponovno donijeti mjeru zabrane približavanja žrtvi, ali i zaštitnu mjeru udaljavanja nasilnika od kuće. – Mjera zabrane približavanja na udaljenost od pet metara praktično znači da osobe mogu boraviti u istoj kući, ali ne i u istoj prostoriji. Jasno je da je takvu mjeru teško provoditi, ali ona je propisana zakonom. Ne može se zabraniti prilaženje na 50 metara ako su supružnici prisiljeni i dalje živjeti u zajedničkom kućanstvu. Mjera udaljavanja od kuće izriče se pak višestrukim prekršiteljima zakona za koje postoji opasnost da će ponoviti nasilje – rekao je Mahaček. Kako neslužbeno doznajemo, Tomaševiću je nakon prijave policija pretražila kuću i oduzela mu oružje koje je posjedovao.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 84

DU
Deleted user
20:12 04.10.2017.

Ovo ima samo u Hrvatskoj isti oni koji su zataskavali Lalovca evo iz minute napadaju mu prijatelja iz Pozege.... kako se gadovi gledaju u ogledalo. Sotona je uz vas sretan

DR
droza
20:50 04.10.2017.

Čitam pojedine komentare, i nevjerujem. Ovaj postupak Alojza Tomaševićanzaslužuje samo i isključivo osudu i ništa više. Međutim, medijska pozornost koja se pridaje ovome slučaju, 10 je puta veća od one, bivšeg Ministra financija, Lalovca. Potsjetit ću da je u njegovu slučaju postojala i audio snimka, njegova divljanja. Unatoč tomu, gospon Cvitan i DORH, prijavu protiv Lalovca, odbacili su, a da pritom nije optužena Lalovčeva supruga za npr.lažno prijavljivanje. Stoga je potuno jasno, koliko je DORH "nepristran", u svome postupanju.

BO
bojuki1
20:41 04.10.2017.

Vidim da sve živo secirate u ovom slučaju, pa dajte nam i statuse Pernara i SDP-ovke Starešinić o ovom slučaju, baš su zanimljivi. Licemjerni mediji. Novinari trče za gospođom i sve u ovom slučaju "seciraju", a kad se supruga od SDP-ovca Lalovca obraćala medijima, većina medija je ignorirala slučaj. Lalovac je zbog iste optužbe doživio opću zaštitu cjelokupnih medija,svoje stranke, Dorha,udruga za zastitu žena,itd... umalo pa mu ženu(poput Pukanićeve) nisu proglasili bolesnom lažljivicom i poslali na psihijatriju. Izgleda da nasilnik nije nasilnik bez obzira sto tuče ženu ako je iz 'prave' stranke,da žena nije žena koju se ne smije tuči ako ju tuče 'muškarac' iz 'prave' stranke, da pravobraniteljica i udruge za zaštitu žena,MUP i Dorh,mediji, itd,ne reagiraju ako je nasilnik 'dobar drug'. Sve je naopako i izokrenuto, pravda je selektivna, a moral je najdeficitarnija osobina u onih koji bi morali biti najuzorniji i najmoralniji u našem društvu.