NISU ZA PLAVE

Katastrofalan kadar: Što ova dvojica još uvijek rade u Dinamu?!

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Cibalia Dinamo HNL
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
06.05.2018.
u 10:46
Nikola Jurčević za sada igri Dinama nije donio željene pomake. Ruku na srce: nije ih niti mogao donijeti.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je protiv Slavena Belupa (2:2) odigrao još jednu lošiju utakmicu, treći put u zadnje četiri prvenstvene utakmice ostao je bez pobjede. Nogometaši Nikole Jurčevića nastavili su s novim razočaranjima za svoje navijače koji nisu mogli biti zadovoljni igrom, kao ni pristupom svojih ljubimaca u Koprivnici. Stvar je na kraju spasio Filip Benković, jedan od rijetkih (uz Ademija, Soudanija i Budimira) koji je u Koprivnici zaslužio pozitivnu ocjenu.

Nikola Jurčević za sada igri Dinama nije donio željene pomake. Ruku na srce: nije ih niti mogao donijeti. Nakon dolaska na klupu modrih redom su mu otpadali Moro, Lešković, Olmo, Hodžić, lakših su problema u određenim utakmicama imali Soudani, Gavranović, Ćorić i Sosa, a protiv Rijeke bilo je tu i puno kartona. Pa ćemo tako o realnom učinku modrog trenera suditi ipak sljedeće sezone, piše Goal.

No, Dinamova je svlačionica nakrcana svakakvom "robom" i iskreno čudi što neki još uvijek uživaju lagodan život u Maksimiru . Je li to zbog trenutno premalog broja zdravih igrača ili ne, teško je shvatiti, no veliko je pitanje što u Dinamovom dresu još uvijek primjerice radi - Jan Lecjaks. Češki branič u svakoj je utakmici daleko najgori (ili među njima) pojedinac zagrebačkog kluba, a odlaskom Sose takvom se igraču opet - otvara mjesto u početnoj momčadi. I što onda očekivati u Europi? Ili će, nadamo se, na lijevi bok Dinama stići neko ime.

Nije ni Lecjaks jedini problem Dinama, sve je teže "prožvakati" ulogu Tonga Doumbije. Malijski veznjak trebao je veznom redu modrih donijeti sigurnost i čvrstoću, a u njegovoj igri nema ritma, agresije, brzine, niti točne predaje, niti kvalitetne skok igre. I to brine, barem bi odgovorne u Maksimirskoj 128 trebalo brinuti. Kao i činjenica da u HNL-u okvirima, Doumbia i Ademi na sredini terena, nisu dobitna kombinacija. Tu jednostavno pati kreacija.

Dinamo bi u novu sezonu trebao ući s bitno izmijenjenim kadrom, a hoće li to biti bolje ili lošije vidjet ćemo za par mjeseci. Za sada je jasno : Dinamu novi naslov prvaka neće pobjeći, ali pobjeći bi im još jednom mogao Božić u Europi...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

DU
Deleted user
12:09 06.05.2018.

Iskreno govorim ovo kao Hajdukovac,al neviđena je medijska hajka 24 časa a i Večernjaka ,Indexa na Dinamo,i njegovo omalovažavanje i pljuvanje na svakom ćošku.

DU
Deleted user
12:41 06.05.2018.

Okanite se Dinama i njihovog proljeća i pišite malo o Hajduku. Većina navijača sa sjevera nije doživjela Hajuduka kao prvaka. Zadnji puta su to bili prije trinaest godina kada su ovi još bili u predškolskoj dobi, nesvjesni te titule koja će biti nešto što bi trebalo zauvijek pamtiti jer se neće tako skoro ponoviti. Samo će se veterani sjećati i pričati o tome sa suzama u očima.

ST
stefj
14:38 06.05.2018.

Nije toliko kadar loš koliko su loši treneri. Ako pogledate igru Dinama, ne stvaraju se šanse, nema stalnog pritiska na protivnika, odvojen je napad od srednjeg reda, a srednji red od obrane itd... Da igrači mogu i donekle znaju, vidi se kada je panika pa stižu rezultat. Onda to na nešto ponekad i liči, ali više stihijski, vidi se nema organizacije... Sve su to stvari trenera, a ne igrača. To se jako dobro vidjelo kada se Dinamo mučio s Albancima ili Norvežanima, koji su imali kud i kamo lošiji igrački kadar... Bugarin se pokazao kao promašaj, Cvitanović isto, a čini se da niti Jurčević nije neki kvalitetan trener. Interesantno je da je Zoran Mamić bio jedini kvalitetan trener u zadnjih N godina. On je izvlačio puno iz postojećeg igračkog kadra... Ovako kako sada izgleda, čini se da Dinamo nema niti teoretske šanse proći u neki od Europskih liga. Nema individualca koji bi napravili razliku, a nema niti trenera koji zna složiti ekipu. Čini se da je Jurčević još jedan promašaj, uostalom do sada nigdje nije pokazao nešto. Ako se već eksperimentiralo, trebalo je vjerojatno dati šansu drugom Cvitanoviću...