Super trikovi

Kuhajte špagete prema ovim uputama i uvijek će ispasti savršeno

Foto: Shutterstock
Kuhajte špagete prema ovim uputama i uvijek će ispasti savršeno
29.01.2021.
u 13:18
Jeste li znali za ove male trikove?
Pogledaj originalni članak

Špageti, najbolja vrsta tjestenine za mesne umake, jednostavni su za kuhanje, pa opet ponekad ne ispadnu dobro jer vjerojatno radite neku od sitnih pogrešaka, a da niste toga ni svjesni.

Pratite ovih nekoliko koraka tijekom kuhanja i uvijek će, garantirano, ispasti savršeno.

Koristite se dovoljno velikim loncem
Mnogi već griješe na ovom dijelu, pa uzmu premali lonac za kuhanje ove dugačke tjestenine koja treba dosta prostora kako bi se ravnomjerno skuhala. 

Posolite vodu u kojoj kuhate
Ali ne pretjerujte! Ovaj korak je bitan, ali imajte mjeru. Tjestenina ne bi trebala biti previše slana kad se spoji s umakom koji ste prethodno već začinili, prenosi The Daily Meal.

Nemojte lomiti špagete
Ovaj korak neće napraviti neku drastičnu promjenu, ali poanta je kuhati špagete savršeno, kako to rade profesionalni kuhari, zar ne? Nemojte ih onda trgati napola.

Nemate okrugli papir za pečenje? Evo kako ga napraviti u samo nekoliko sekundi!

Nemojte ih prekuhati
Svako pakiranje tjestenine ima oznaku s vremenom koje je potrebno da se tjestenina skuha – al dente. Ponekad, ovisno i o štednjaku na kojem radite, te minute nisu točne, pa je najbolje da tjesteninu probate minutu do dvije prije nego što istekne vrijeme napisano na pakiranju. Ako je još uvijek samo malo tvrda, isključite vatru i ostavite je u vodi minutu do dvije te procijedite.

Masnoću dodajete zadnju
Zadnji korak, baš prije nego što je tjestenina spremna za posluživanje, dodajte masnoću. Žlicu ili dvije maslaca, par kapi maslinovog ulja i šaka parmezana – možete staviti sve ili samo one sastojke koje preferirate. 

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

Foto: Promo
Koleda tjestenina
Foto: Promo
Koleda tjestenina
Foto: Promo
Koleda tjestenina

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
18:11 29.01.2021.

obozavam špagete