Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ETNOGRAFSKOM MUZEJU

Tribina posvećena ženama: Rušile su stereotipe i predrasude, a istaknule su se i u kulturi, politici...

Na stoti rođendan Etnografski muzej vraća vas u 1920te
Promo
26.04.2024.
u 14:00

Na javnoj tribini razgovarat će se i o tome kako sve to vide žene te kako one svojim glasovima, pismom i tijelima nastoje poremetiti status quo, izreći dosad neizrečeno, pokazati ono što se ne želi vidjeti...

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust nastavlja s organizacijom ciklusa javnih tribina čiji je cilj poticanje društvenog dijaloga o temama ključnim za razvoj toleratnog i uključivog društvenog okružja. Ove godine pričat će o "Ženama koje mijenjaju društvo", i to danas u 18 sati, u Etnografskom muzeju Zagreb.

Mnoge su žene, naime, mijenjale društvo – kao pionirke probijale su granice u područjima svog djelovanja, rušile stereotipe i predrasude, istaknule se u kulturi, znanosti, umjetnosti, politici i aktivizmu i ostavile neizbrisiv trag. Na tribini će se, dakle, pričati što znači svojim djelovanjem mijenjati društvo danas.

Osim toga, bit će riječ i o umjetničkom stvaranju, autorstvu, angažmanu, aktivizamu... Na javnoj tribini razgovarat će se i o tome kako sve to vide žene te kako one svojim glasovima, pismom i tijelima nastoje poremetiti status quo, izreći dosad neizrečeno, pokazati ono što se ne želi vidjeti...

VEZANI ČLANCI:

Svoja promišljanja i iskustva podijelit će autorice, umjetnice i stručnjakinje u područjima književnosti, kazališta, performansa i drugih medija književnica Ivana Bodrožić, multimedijalna umjetnica Arijana Lekić Fridrih, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Anica Tomić te kustosica u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu Jasna Jakšić. Cijeli program moderirat će urednica i prevoditeljica Nataša Medved.

VIDEO: U Končaru rade punom parom na novim zagrebačkim tramvajima: Evo kako napreduju radovi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije