Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI UZBUNU

Jeziv zvuk sirene nakon snažnog potresa magnitude 8,2 uz obalu Aljaske

Autori: Vecernji.hr, Hina
29.07.2021.
u 11:01

Potres se dogodio oko 91 km istočno-jugoistočno od Perryvillea na Aljaski. To je na oko 800 km udaljenosti od Anchoragea, najvećeg grada na Aljasci

Zvuk sirena odjekivao je gradom Kodiak na Aljasci gdje se dogodio snažan potres magnitude 8.2 po Richteru. Sirene su upozoravale stanovništvo na opasnost od tsunamija te su ih pozivale na evakuaciju.

Američka geofizička služba (USGS) objavila je da se potres dogodio u 22.15 po lokalnom vremenu (6,15 po GMT-u), na dubini od 35 kilometara. Potres se dogodio oko 91 km istočno-jugoistočno od Perryvillea na Aljaski. To je na oko 800 km udaljenosti od Anchoragea, najvećeg grada na Aljasci. Nakon tog potresa uslijedilo je više slabijih potresa.

Na Aljasci je Nacionalni centar za upozorenja na tsunami izdao upozorenje za južne dijelove poluotoka i pacifičko obalno područje. Izdan je alarm za tsunami i za američku saveznu državu Havaje.

Pacifički centar za tsunami objavio je da se ispituje mogućnost udara plimnog vala za Havaje i američki teritorij Guam.

Japanska meteorološka agencija također istražuje postoji li mogućnost da tsunami udari i o obale Japana, objavila je japanska javna televizija NHK.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije