Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKRETNINE

Cijene stanova rastu u Splitu: Za kvadrat se plaća i po 4000 eura

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
21.07.2019.
u 22:58

Zamjenica predsjednika Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK Jasminka Biliškov rekla je za HRT su cijene prenapuhane te će kroz koju godinu opet  doći do krize.

Četrdeset mjeseci, odnosno tri godine i tri mjeseca zaredom rastu cijene nekretnina, ali unatoč višim cijenama, što dospije na tržište, to se i proda.

U Splitu, navodi HRT, osjeti se najveći rast cijena gdje se mogu naći nekretnine i do četiri tisuće eura po kvadratu. Jedan od rijetkih sretnika koji je pronašao stan s pogledom na more na Žnjanu, ali i s prihvatljivom cijenom, bio je Rino Pavlov.

- Kvadrat je koštao 2600 eura, ali uz visoki roh bau, bez parketa i bez sanitarija. useljavamo se što prije, to bolje - kaže Pavlov za HRT.

Bio je to jedan od rijetkih slobodnih stanova u novogradnji. U Splitu ih se trenutačno dovršava samo stotinjak. Većina stanova je daleko od središta grada, i već je prodana. Potražnja je puno veća od ponude pa cijene posljednje dvije godine divljaju, pogotovo u elitnim četvrtima Žnjanu i Majama. Kreću se od 2400 do 4000 eura.

Zamjenica predsjednika Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK Jasminka Biliškov rekla je za HRT su cijene prenapuhane te će kroz koju godinu opet  doći do krize. Kaže da je realno opet očekivati pad cijena.

 

Ključne riječi

Komentara 4

IS
istinaizlike
00:08 22.07.2019.

Koliko prosječnih plaća treba za stan od 50 kvadrata?

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
07:45 22.07.2019.

Bravo, to vam je lazirana statistika. Rast bdp-a 3% a kvadrat stana 4 000 eura ..... prizemljenje ce biti kao i 2009

DI
Diesel
11:51 22.07.2019.

Polako, polako, splitski turizam se sveo na 3 ulice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije