Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZgKUL

Stižu na Tomislavac i “Gospoda Glembajevi”

07.06.2018.
u 08:44

ZgKUL počinje 20. lipnja, brendirat će ga kao 'Ljetni Advent', a najveće su zvijezde ovogodišnjih koncerata na otvorenom violinist Julian Rachlin i tenor Jose Cura

Ljetni Advent. Tako će organizatori Zagrebačkog kulturnog ljeta ove godine brendirati manifestaciju koja objedinjuje događanja po cijelom gradu. Time se žele približiti turistima i pobliže im objasniti što je ZgKUL, za koji će područje od Trga kralja Tomislava do Bundeka i od Gornjega grada do Novoga Zagreba postati velika pozornica pod vedrim nebom. Službeno je otvaranje 20. lipnja na Tomislavcu uz koncert “Glazba i grad”, koji će izvesti zbor i simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije.

Zagreb Classic u sklopu ZgKUL-a na Trg kralja Tomislava donosi desetak koncerata, opera i baleta, a kao najveće zvijezde najavljeni su violinist Julian Rachlin, koji stiže 7. srpnja, te tenor José Cura, koji će nastupiti s Evelin Novak, sopranisticom koja ima stalni angažman u berlinskoj državnoj operi, i to posljednje večeri festivala, 10. srpnja, u čast rođendanu Nikole Tesle. Komedija će 4. srpnja na Tomislavcu izvesti “Jaltu, Jaltu”, a dvije večeri ranije balet HNK otplesat će hvaljene “Gospodu Glembajeve”.

1/10

– Zagrebačka filharmonija začetnik je ideje o festivalu na otvorenom po uzoru na slične manifestacije u europskim metropolama. Ove godine pripremamo svečani koncert u povodu Dana državnosti, na kojem će se izvoditi hrvatske budnice, kao što je Jelačić-marš – rekao je njezin ravnatelj Mirko Boch. U programu su i Jazz orkestar HRT-a, simfoničari Muzičke akademije, “Opera pod zvijezdama” te “Gubec-beg”, a posjetitelji će moći na aukcijama nakon koncerata kupiti i djela mladih umjetnika koji će na Zagreb Classicu slikati motive povezane sa sadržajem manifestacije.

Ljetnu pozornicu Bundek pak 11. srpnja otvara opereta “Vesela udovica”, a ove će se godine ponovno organizirati koncerti na pontonu na samom jezeru. U sklopu ZgKUL-a moći će se uživati i u brojnim filmskim projekcijama Ljetne pozornice Tuškanac, koje počinju 9. lipnja dugometražnim animiranim filmom “Otok pasa” Wesa Andersona, a pod “kapom” manifestacije su i koncerti na krovu MSU, Večeri na Griču, Scena Amadeo... Tradicionalno se održavaju i Ljetne noći Teatra Exit u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt te Festival “Miroslav Krleža”, dok će Histrioni na Opatovini od 7. srpnja izvoditi “Gričku vješticu”.

– Zagreb ljeti više nije dosadan grad, pozicionirao se kao kulturno središte Europe – kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije