Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrući mjeseci u gradu

Bregović stiže na Tomislavac, a evo što nam još donosi ZgKUL

15.06.2017.
u 11:00

Ljeto u Zagrebu neće biti dosadno zahvaljujući bogatom repertoaru Zagrebačkog kulturnog ljeta, evo što se nudi...

Više od 2500 izvođača i oko 600 programa, uključujući glazbene, kazališne i filmske festivale, dokaz su da vrući mjeseci u gradu neće biti dosadni, i to zahvaljujući bogatom repertoaru pod zajedničkim nazivom Zagrebačko kulturno ljeto (ZgKUL). Već je počelo s Ljetom na Štrosu, Design Districtom i Večerima Petrice Kerempuha, dok će se danas na Ljetnoj pozornici Tuškanac pojaviti Pop up Summer Garden, a 19. lipnja počinje INmusic. Prvi su koncerti na Trgu kralja Tomislava sljedeći tjedan, a 29. lipnja ondje nastupaju Goran Bregović i njegov Orkestar za svadbe i sahrane uz Zagrebačku filharmoniju. Evo što se još nudi...

1. DVORIŠTA - skrivena dvorišta Gornjeg grada u sklopu palača Balbi i Erdödy-Drašković, atelijera Meštrović, Hrvatskog instituta za povijest te tri privatne parcele otvorit će svoja vrata za posjetitelje i bogat program od 14. do 23. srpnja.

2. DANI HRVATSKOG FILMA na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinju sutra, a 23. lipnja je i FANTASTIC FILM FESTIVAL. Početkom kolovoza na svoje će doći ljubitelji dokumentaraca u tjednu posvećenom toj vrsti filmova.

3. OPEN AIR NASTUPI NA TOMISLAVCU - u operi “Ero s onoga svijeta” zagrebačkog HNK uživat će se na Trgu kralja Tomislava na Dan državnosti. Glumci kazališta Komedija najbolje će operete i mjuzikle ondje izvoditi 6. srpnja.

4. MALI PIKNIK NA VRANICANIJEVOJ - Na Vranyczanyjevoj poljani svakog četvrtka u kolovozu od 17 do 23 sata održavat će se mali piknik, a to će mjesto na Gornjem gradu postati oaza za ljetno osvježenje s raznim gastrosadržajem, poput organskog sladoleda, sirovih torti...

5. MEDVEDGRADSKE GLAZBENE VEČERI - od 12. do 14. srpnja nastupi glazbenika preselit će se na utvrdu Medvedgrad, a glavni su izvođači The Bambi Molesters, Amira Medunjanin i Kries, koji nadahnuće nalaze u tradicijskim pjesama.

6. FESTIVAL SLASTICA na Zrinjevcu od 22. lipnja do 2. srpnja okupit će najbolje slastičarnice i proizvođače deserata iz Hrvatske i inozemstva uz radionice, edukacijske panele i večernje glazbene nastupe. Na otvaranju će nastupiti Nina Kraljić.

7. LJETNA POZORNICA BUNDEK - na novozagrebačkom jezeru izvedbe počinju 8. srpnja operetom “Vesela udovica”, a 11. srpnja na pozornicu će stati jazz orkestar HRT-a. U planu je i večer gospela 14. srpnja, a potom i večer fada.

8. LJETNE NOĆI TEATRA EXIT/HISTRIONI - teatar Exit svoju će pozornicu preseliti u Muzej za umjetnost i obrt 28. lipnja, a ponudit će 40-ak izvedbi, poput “Kako misliš mene nema?!”, ”SHAKEspeare na EXit” i druge. Na Opatovinu 6. srpnja dolaze i Histrioni s “Kćeri Lotrščaka”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije