Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena gužvi

Bloomberg: Zaboravite Hrvatsku, posjetite ‘pravi’ Balkan

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
31.05.2018.
u 08:28

Uz komplimente Hrvatskoj za obalu dužu od francuske i portugalske zajedno, Bloomberg predlaže Bled, Durmitor, Prokletije, Mostar

Hrvatska je brzorastuća turistička zemlja u Europi i za to postoje dobri razlozi. Hrvatska ima dužu obalu od Portugala i Francuske zajedno i više otoka od Maldiva, konstatira Bloomberg u rubrici luksuznih putovanja pod manje laskavim naslovom “Zaboravite Hrvatsku: Zašto treba posjetiti pravi Balkan”.

Rastuće brojke u zemlji u kojoj broj turista četiri puta nadmašuje broj stanovnika bude kontroverzije, smatra autor, koji posebno apostrofira gužve u Dubrovniku. Ističe i činjenicu da je taj grad, poput Venecije i Barcelone, prisiljen razmatrati restriktivne turističke mjere.

Ispod radara istodobno, piše u članku, prolazi pet manje razvikanih destinacija, koje ove godine treba uzeti u obzir za ljetovanje. Na prvom mjestu je Bled, “idealan za obitelji”, a slijede Nacionalni park Durmitor u Crnoj Gori, albanska planina Prokletije, Mostar u BiH te Sofija u Bugarskoj.

Dubrovnik
1/13
Ključne riječi

Komentara 140

Avatar Hrvat71
Hrvat71
09:16 31.05.2018.

Bravo Radmila svaka čast što drugo očekivat od susjeda sa istoka?

BL
blabla123
09:16 31.05.2018.

radmila , jesi sama dosla na tu ideju ili su ti ausrijsko-srpski vlasnici naredili ;)

JU
jujo1
09:05 31.05.2018.

Ja idem tamo na ljetovanje gdje je meni volja i gdje se osjecam dobro i sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije