Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenkovićev izbor

Rošada u HDZ-u: Evo tko su novi tajnici stranke

Jandroković  - Stier
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
18.07.2016.
u 15:00

Jandroković umjesto Miloševića, a Stier umjesto Maroevića. Kovač je jedini opstao

Prema neslužbenim informacijama, šef HDZ-a Andrej Plenković za novog je glavnog tajnika predložio Gordana Jandrokovića, za političkog tajnika Davora Ivu Stiera, a međunarodni tajnik ostaje Miro Kovač.

Bilo je očekivano da će novi predsjednik HDZ-a predložiti nove tajnike, budući da su postojeći odabir bivšeg predsjednika Tomislava Karamarka. Tako bez funkcije glavnog tajnika ostaje Domagoj Ivan Milošević, a Domagoj Maroević, koji se navodno nikad nije ni pojavio u središnjici HDZ-a, bez funkcije političkog tajnika.

Gordan Jandroković nedavno je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Kluba HDZ-a u Saboru, a protivio se i rušenju Vlade. Na klubu zastupnika u Saboru upozoravao je da neće biti moguće sastaviti novu saborsku većinu te da će HDZ rušenjem Vlade isprovocirati nove izbore. Jandroković se odmetnuo od politike Tomislava Karamarka i priklonio Andreju Plenkoviću i HDZ-ovim europarlamentarcima koji su se protivili rušenju Vlade. 

Za Davora Ivu Stiera bilo je očekivano da će dobiti tajničku funkciju, budući da je uz Damira Krstičevića najbliži suradnik Andreja Plenkovića, a budući da mu odgovara pozicija stranačkog stratega pozicija političkog tajnika nije neočekivana. Jedino iznenađenje može biti što je Miro Kovač opstao kao međunarodni tajnik HDZ-a. 

>>DORH zatajio informaciju: Šest ključnih pitanja u slučaju Milanović

Komentara 106

GR
grivec
16:10 18.07.2016.

Jandroković!!!!!! Buuuhahaha!!! I tako, Plenković ponudi promjene! Na način da posere sam sebe, već drugi dan nakon izbora. I tako, idu izbori!! "Novi" HDZ i "novi" SDP! U "novih" 20 godina (već viđenih)! Stvarno, mogu se vratiti i najmrskiji neprijatelji hrvatskog roda! Stvarno smo stoka, koja nije zaslužila da ima državu!

TO
tovaravot
15:23 18.07.2016.

a oce se usrecit. jandrokovicu jos celo bljesti od sanaderove straznjice

PR
prarvat
15:22 18.07.2016.

dobre promjene. drago mi je što je Kovač ostao. zemlji treba snažna europska konzervativna stranka. ide k tome. bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije