Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecateljima prve sezone Voicea emisija je promijenila život

Nina je snimila spot, Ema ima hit single, a Jure priprema album i meta je obožavateljica

the voice
Foto: Facebook
1/4
25.08.2015.
u 19:15


Iza njih ljeto je puno koncertnih nastupa, a pripremaju i autorske pjesme...

Hrvatska je krajem travnja dobila svoj prvi The Voice. Nina Kraljić oduševila je sve svojim glasovnim mogućnostima i zasluženo pobijedila u prvoj sezoni popularnog showa. Nina je ovog vikenda predstavila i svoj prvi videospot za singl "Zaljuljali smo svijet" i sve se glasnije spominje kao naša kandidatkinja za sljedeći Eurosong. Prije početka druge sezone Voicea istražili smo kako je ovaj show nekima od kandidata promijenio život i je li im pomogao u karijeri.

Zajednički koncerti

Jedan od onih koji se i prije Voicea profesionalno bavio glazbom jest Tomislav Užarević, koji je već nastupao sa svojim bendom Acoustic Souls. Tomislav, koji je iz Indirina tima ispao u drugoj emisiji uživo, ostao je u kontaktu s nekoliko natjecatelja Voicea, koji su mu se pridružili ovog ljeta na koncertima diljem Jadrana.

– Većina njih vrhunski su pjevači koji dosad nisu imali prilike nastupati na velikim koncertima. Naša menadžerica Glorija Škare imala je ideju da zajedno nastupamo pa je tako nastao projekt pod nazivom Fruttini Adria Music Show. Ideja je bila da na svakom koncertu nastupi jedan bend i dva solo pjevača. Tako je, osim Acoustic Souls, svirala i grupa DNA Daniela Juriševića, koji se nedavno i vjenčao za još jednu kandidatkinju iz Voicea Ani Cerovac, bend Mahira Kapetanovića i bend Melanije Purić. Nastupali smo u Poreču, Rijeci, Zadru i Crikvenici – kazao nam je Užarević koji se od svih kandidata najviše sprijateljio s Pjerinom Ruževićem, s kojim namjerava i ubuduće surađivati. Užarević je s grupom Acoustic Souls prije dvije godine izdao i album, a uskoro će izbaciti i svoj prvi singl. – Mene su najviše zapamtili po Franku Sinatri, no ja sam prije svega roker. Nakon nastupa u Voiceu nije se puno promijenilo jer je moj bend i dosad imao svoju publiku. Možda se jedino promijenilo što me prepoznaju na šalteru u banci – kaže Užarević.

Jedan od onih koji se slažu s tim da im je sudjelovanje u Voiceu jedan od najvećih uspjeha u životu jest i Zadranin Jure Brkljača, koji je došao sve do finala. – The Voice mi je pomogao da naučim puno o pjevanju, ali i da spoznam sebe. Naučio sam djelovati pod tremom, zbog čega sam zahvalan mentoru Tonyju Cetinskom – veli Jure, koji se još ne može načuditi činjenici da je preko noći postao poznat. U svom Zadru dosad je podijelio puno autograma, a još uvijek ga traže i zajedničke fotografije.

Jure nije Oliver

– Nastupao sam dosta ovog ljeta sa svojim klavijaturistom, a ove jeseni namjeravam izdati i prvi singl. Imam dosta autorskih pjesama koje namjeravam snimiti – kaže Jure koji ne voli usporedbe s Oliverom Dragojevićem. – Volim Olivera, ali mislim da ne sličim na njega. Imam svoj stil i to ću uskoro i pokazati.

Svoj stil pokazala je Ema Gagro koja je nedavno izdala singl "Trebaš mi", za koji je napisala glazbu i tekst.

– Svaka je reklama dobra reklama, a Voice je jako dobra platforma za PR. Definitivno mi je iskustvo u ovom natjecanju pomoglo da dođem do ljudi. Potpisala sam ugovor s Universalom, koji mi je omogućio da ostvarim svoje ideje – kaže Ema koja je odrasla uz soul glazbu pa je i počela stvarati takvu glazbu. U posljednje vrijeme zanimaju je i afrički ritmovi, koje će pokušati ubaciti u iduće pjesme. – Godi mi što me ljudi prepoznaju, no kako vrijeme prolazi, to je malo ishlapjelo. Najčešće me prepoznaju u dućanima, ali uvijek ide ono pitanje – ma otkud ja tebe znam. Ima i onih koji su hvalili moje nastupe, baš zbog tog drukčijeg stila – kazala nam je Ema.

>>Nina Kraljić objavila spot za svoj prvi singl ''Zaljuljali smo Svijet''

>>Evo što nas od jeseni očekuje na malim ekranima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije