Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetska reputacija

Radojka Šverko: Pobijedila sam Davida Bowieja i Natalie Cole

radojka
Jurica Galoić/Pixsell
16.03.2013.
u 10:00

– Nisu tada bili velika imena, Bowie je bio na početku karijere, a Natalie je bila neugledna rokerica koja je pljuvala po svemu što je Nat King Cole, njezin tata, ispjevao.

Diva svjetske reputacije Radojka Šverko nominirana je za Porin u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe i kategoriji najboljeg koncertnog albuma Radojka Šverko & Revijski orkestar HRT-a “Still Standing”. O zavidnoj karijeri kaže:

– Nisam u diskografiji puno dala, nisam bila netko bez koga se nije moglo nešto događati. Bilo je uspjeha i očekivalo se da nakon njih s nekom turnejom obrstim sve dvorane, zaradim novac pa tako do sljedećeg uspjeha. Ipak, nisam. Draže mi je bilo dati se u različite žanrove. Nominacije za Porin su mi kao igra, nešto se događa, ali nije mi od životne važnosti – priča glazbenica i dodaje kako je u njezinoj karijeri veliku ulogu imao Alfi Kabiljo. Dva puta je u karijeri pobijedila Davida Bowieja, jednom u Firenci, a drugi put na Malti, a Natalie Cole ostavila je debelo iza sebe na Olimpijadi pjesme u Ateni.

– Nisu tada bili velika imena, Bowie je bio na početku karijere, a Natalie je bila neugledna rokerica koja je pljuvala po svemu što je Nat King Cole, njezin tata, ispjevao, da bi u konačnici prvi svjetski uspjeh doživjela upravo snimajući njegove pjesme – prisjeća se. Radojka ju je tada, onako izgubljenu, uzela u zaštitu i od kolega pjevača i od novinara. Dijelile su i garderobu, no kad je nedavno došla na njezin koncert u Opatiji, Natalie se ničega nije sjećala.

– Taj svijet showbizza pun je poroka, stalno si pod patronatom nekog velikog menadžera, producenta, živiš po nečijem diktatu, pa su ljudi nesretni– kaže.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije