Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obilježili 10. obljetnicu proglašenja Majke Tereze blaženom

Majka Tereza
Foto: Hassan Haidar Diab
1/4
19.11.2013.
u 12:00

Albanska katolička misija u Kaptol centru razgovarali o životu i djelovanju Majke Tereze, velike humanitarke umrle 1997., a proglašene blaženom 2003. godine.

Svećenik Albanske katoličke misije don Albert Krista povodom desete godišnjice proglašenja Majke Tereze blaženom organizirao je u Zagrebu, u  Kaptol centru u dvorani Vijenac, predavanje na temu život i djelo Majke Terezije.

Govorili su don Lushu Gjergju, katolički svećenik, biograf i prijatelj Majke Tereze i jedan od najistaknutijih kosovskih intelektualaca koji je putovao s Majkom Terezom, te profesor Zef Mirdita, znanstveni  savjetnik u Hrvatskom institutu za povijest.

Uz mnogo štovatelja Majke Tereze, predavanju su bili nazočni i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, veleposlanica Kosova u Hrvatskoj Shkëndije Geci Sherifi te akademik Aleksandar Stipčević. Nakon predavanja u crkvi sv. Petra održana je misa zadušnica.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije