Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod westina

Kao eksplozija: Pukla toplovodna cijev, para zabijelila sve oko hotela

puknuće cijevi
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/11
16.05.2014.
u 07:55

– Puknuće je najvjerojatnije izazvano izlijevanjem velike količine hladnih oborinskih voda s kolnika na parovodnu cijev visoke temperature – kažu u HEP Toplinarstvu

– Naglo je prsnulo i sve se zabijelilo, nanijelo je štetu automobilima i autobusu, to je bilo prije 7 sati – kazao nam je čitatelj koji je prolazio pokraj hotela Westin u Zagrebu.

Iznenadila ga je, naime, provala guste vodene pare iz tla kod hotela nastala zbog puknuća toplovodne cijevi.

Obližnji vatrogasci u Savskoj nisu imali potrebe intervenirati, rečeno im je iz Toplinarstva da će to riješiti njihovi djelatnici. Pucanje cijevi, osim na vozilima, ostavilo je i veliku štetu i na asfaltu koji je gotovo razvalilo, a samo pukom srećom nije bilo ozlijeđenih.

Foto: Snimio čitatelj

– Danas oko 6.30 sati došlo je do puknuća parovodne cijevi koja toplinskom energijom opskrbljuje hotel The Westin Zagreb u Ulici Izidora Kršnjavog. Odmah nakon zaprimljene prijave, djelatnici HEP-Toplinarstva d.o.o. obustavili su isporuku pare za hotel te su pristupili hitnoj sanaciji puknuća cijevi – kazala je glasnogovornica HEP Toplinarstva Silvija Barić.

Istaknula je da se uzrok puknuća još utvrđuje, "a najizglednije je da je izazvano izlijevanjem velike količine hladnih oborinskih voda s kolnika na parovodnu cijev visoke temperature, zbog čega je došlo do naglog pothlađivanja radne čelične cijevi i time prouzročenog porasta tlaka".

Opskrba toplinskom energijom ostalih potrošača u Zagrebu ide bez poteškoća.

>> Jelačićev trg bio poplavljen nakon puknuća vodovodne cijevi

Komentara 6

LI
liliZG
13:55 16.05.2014.

slovenci u hotelu su imalo vatreno buđenje...

LO
lovroufc
13:36 16.05.2014.

HEP će sve srediti.

SU
SUBARU
11:06 16.05.2014.

Zovite BATMANA da to PODELA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije