Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upravljanje otpadom

Gradonačelnik nepopustljiv, u Resniku i spalionica otpada i kompostana

Prosvjedi Resnik
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
28.01.2014.
u 16:15

Iako je Gradska skupština trebala održati tematsku sjednicu o gospodarenju otpadom, ona će se organizirati tek u travnju

Spalionica i centar za gospodarenje otpadom koji će imati kompostanu gradit će se u Resniku – ponovio je to još jednom gradonačelnik Milan Bandić.

Iako stanari ovoga naselja već mjesecima prosvjeduju na razne način protiv namjere gradskih vlasti da se baš u njihovu naselju gradi kompleks za zagrebačko smeće, gradonačelnik, čini se, nije odustao od onoga što je najavio još u listopadu.

Naš je rok konac 2018. godine dokad će Grad Zagreb u Resniku sagraditi centar za reciklažu, kompostanu, postrojenje za mehaničko-biološku obradu u kojoj će se “kuriti” onih 25 posto što ostane nereciklirano – objasnio je gradonačelnik. Komentirao je i odgađanje tematske sjednice Gradske skupštine o gospodarenju otpadom. Najavio je da bi se ona trebala održati najkasnije u travnju.

– Čim sjednica bude pripremljena i čim naš Odbor za zaštitu okoliša to dopusti, održat ćemo sjednicu na ovu temu – kazao je gradonačelnik.

Odgađanje sjednice komentirao je i predsjednik odbora Andrija Mikulić (HDZ) koji je i zadužen za njeno organiziranje. On pak za ovaj problem krivi gradonačelnika.

– Nismo održali sjednicu jer od listopada tražimo materijale s preciznim planovima, no do dana današnjega od gradonačelnika ih nismo dobili. Ovo je još jedan primjer kako gradonačelnik gradom vlada faraonski, bez dogovora – poručio je Mikulić.

Komentara 10

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
15:13 29.01.2014.

Hm, dužina smetlišta u Jakuševcu je 1600 metara, a pretrpan je smečem. Veličina parcele na kojoj ovaj naš pametni gradonačelnik želi graditi i smetlište i spalionicu i kompostanu je 10 puta manja od Jakuševca. Može li mu to netko odod ovih njegovih tehničkih uvlakača objasniti? Kak češ u fićeka nagurati 30 ljudi pametni politički komesaru i graditelju Potemkinovih sela, bez obzira kak dobro govoril kajkavski i kak god puno delal. Nije sve u delanju. Nekad čovjek mora i mozak uključiti. Moj nije bog zna što, ali znam da je dva i dva četiri, a ne šest. A to što nam želi utrpati zastarjelu tehnologiju i krš, kojeg dična europa ne može prodati više ni Africi, djeluje vrlo zabrinjavajuče.

Avatar bok
bok
16:26 28.01.2014.

Vrijeme j eda se vec jednom rijesi Problem sa smecem. Spalionica blizu grada nij eproblem, ima ih kod svid vecih gradova u Europi. Mozda bi bilo dobro malo informirati pucanstvo Koje se brine. U biti treba jedna u Splitu i Zagrebu.

BB
bojan.banjac
07:46 29.01.2014.

Spaljivanje otpada je metodologija koja nije evoluirala još od Kromanjona. Hajdemo pročitati malo komentara od ljudskih bića koja su u međuvremenu evoluirala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije