Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barikade u dvorištu

Odvjetnik kupca: Deložacija obitelji Cvjetković odgođena je zbog nesposobnosti policije

obitelj Cvjetković Živi zid deložacija
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/29
24.03.2015.
u 09:43

Ivan Zvonimir Čičak kazao je da se čuo s visokim izvorom iz policije koji mu je rekao da je policija odbila izvršiti zadatak.

Aktivisti Živog zida tijekom noći postavili su barikade u dvorištu obitelji Cvjetković na zagrebačkom Bukovcu nakon što su dobili informaciju da će ih danas deložirati. Odvjetnik Borisa Žibrata, kupca kuće obitelji Cvjetković, Ivan Kobaš, potvrdio je za Večernji list da je deložacija odgođena zbog, kako nam je rekao, "nesposobnosti policije".

U dvorište obitelji Cvjetković došao je i predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak. "Tajnim deložacijama krše se ljudska prava ovršenika", napisali su uz njegovu fotografiju na Facebook profilu Živog zida. RTL piše da je Čičak kazao da se čuo s visokim izvorom iz policije koji mu je rekao da je policija odbila izvršiti zadatak. - Deložaciju su postale ozbiljan socijalni i politički problem. O tome više ne može odlučivati samo pravosuđe već i Vlada mora reći neku svoju riječ - kazao je Čičak te dodao kako će "internacionalizirati" problem deložacija. Na deložaciji je bio i bivši predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić.

Podsjetimo, deložacija deveteročlane obitelji Cvjetković je nekoliko puta odgađana. Ispred kuće tijekom noći i jutra se okupilo stotinjak ljudi, a u dvorištu su postavljene barikade od građevinskog otpada, bodljikave žice i stabala.

- Imali smo dojavu da je viđena interventna policija, odnosno njihove marice na Petrovoj i imali smo dojave iz drugih dijelova grada da je viđen veći broj vozila. S obzirom na to da smo mi, takoreći, u ratu, nažalost, protiv pravosudnog sustava koji nema sluha za naše probleme, morali smo se organizirati - kazala je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska HRT-a jutros prije odgode deložacije Marija Cvjetković te dodala da oni žive u gotovo "ratnim uvjetima".

"Mi svoj dom ne damo"

- Mi svoj dom ne damo jer imamo na to pravo. Samo tražimo priliku za pravično suđenje i da se netko zaista ozbiljno posveti ovom našem problemu - dodala je Cvjetković. Rekla je da se neće "fizički oduprijeti" policiji, ali i napomenula da se neće "mirno prepustiti".

- Naš odvjetnički tim bori se da pokušaju urazumiti nekoga svim pravnim sredstvima. Nadamo se da će netko napokon shvatiti da nešto treba poduzeti - rekla je Marija Cvjetković koja kaže da ovako pokušavaju dobiti na vremenu dok odvjetnici ne uspiju nešto riješiti.

Foto: Živi zid

Foto: Živi zid

Općinski sud: Već više od pet godina odbijaju predati nekretninu

Općinski sud u Zagrebu prošlog je tjedna priopćio da su sve odluke vezane uz ovrhu kuće Cvjetkovićevih postale pravomoćne, a da se postupak vodi više od 15 godina. "Jedina ovršna radnja koju još treba provesti u postupku je predaja nekretnine u posjed kupcu. Kupac nekretnine stekao je pravo na posjed pravomoćnošću rješenja o dosudi – odnosno 10. veljače 2010. te više od 5 godina nije ostvario svoje zakonsko pravo na posjed kao zakoniti vlasnik nekretnine", stajalo je u priopćenju Općinskog suda.

Dodali su da Cvjetkovići više od pet godina, "usprkos pravomoćnim odlukama suda", odbijaju predati "u posjed nekretninu njezinu vlasniku – kupcu koji ju je kupio na javnoj dražbi i na čije pravo vlasništva ne može utjecati ishod brojnih parnica koje vode protiv ovrhovoditelja koji je pokrenuo ovaj postupak". "U slučaju uspjeha u tim parnicama, na raspolaganju su im brojni pravni instituti, ali ne i povrat predmetne nekretnine od kupca", zaključuje sud.

>>Sud o deložaciji Cvjetkovića: Unatoč presudama odbijaju predati kuću kupcu

>>Frano Širović za Večernji: Teško mi je bilo gledati sudbinu te obitelji pa sam reagirao

>>Deveteročlana obitelj Cvjetković čeka deložaciju, podršku im pružili prosvjednici

Komentara 138

HR
hromcan
08:28 24.03.2015.

Ako je isina da je banka bespravno prodala kucu treba zatvoriti banku tj.institucije bi trebale obaviti svoj dio posla. A ako je banka u pravu onda policija to treba rastjerati jer je to inace anarhija.

Avatar comparator
comparator
08:21 24.03.2015.

Zaista bi trebalo postojati pravosudno tijeko koje bi u ovakvim slučajevima davalo tumačenje pravnih rješenja. Ovako je javnost u zabludi jer nezna stvarno stanje i postoje li dvojbe.

ZG
zgblabla
08:29 24.03.2015.

..a kada će Sanadera.. Bandića , Vidoševića deložirati.....Kutlu ah pardon on je u Hercegovini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije