Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Tomislavcu

Bandić popio kuhano vino na otvorenju Ledenog parka: 'Prekrasno je, oduševljen sam'

Ledeni park
Foto: Marko Lukunić/Tomislav Miletić/PIXSELL
1/27
05.12.2014.
u 20:34

Bandić je došao na otvorenje novog zagrebačkog adventskog klizališta

Veliko klizalište preko cijele livade na Tomislavcu od večeras je središnje mjesto zagrebačkog adventa koje je već prve večeri privuklo nekoliko tisuća Zagrepčana i turista, među kojima se našao i gradonačelnik Milan Bandić. Zbog istražnog postupka gradonačelnik nije došao službeno već privatno u društvu svojih prijatelja.

– Prekrasno je, oduševljen sam – kratko je prokomentirao gradonačelnik za Večernji list. U ugođaju Ledene priče, koju je baš na Trgu kralja Tomislava sâm još prije nekoliko mjeseci odlučio realizirati po uzoru na najpoznatije adventske ponude svjetskih metropola, uživao je uz kuhano vino i fritule. Malo tko od sugrađana tko ga je zapazio nije ga došao pozdraviti, a gradonačelnik nije odbijao ni molbe za zajedničkim fotografijama.

Na drugom kraju Ledenog parka njegova zamjenica Sandra Švaljek otvorila je klizalište uz koreografiju zagrebačkih Pahuljica koje su s plinskim lampama, po uzoru na prvo javno klizalište u Zagrebu, plesale u ritmu Tihe noći, Zvončića, Ode radosti i drugih prigodnih pjesama u izvedbi operne pjevačice Sandre Bagarić i Đanija Stipaničeva.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Švaljek je kazala da brojnost posjetitelja najbolje svjedoči da je zaista riječ o atrakciji.

- Nadam se da neće biti kiši i da imamo romantičan advent u Zagrebu. Advent u zagrebu je poznat u cijelom svijetu i svake godine imamo sve više turista, a sad će imati još više razloga da dođu - istaknula je Švaljek. Dodala je kako je položaj klizališta u blizini centra i glavnog kolodvora neponovljiv i da je Zagreb s ovim adventskim klizalištem stao uz bok Londonu, Moskvi, New Yorku i Beču.

Unatoč niskim temperaturama na red za karte čekale su brojni roditelji s malom djecom. - Odlično je. Nadam se da će i sljedećih dana biti ovako lijepo da klinci mogu uživati u pjesmicama. Klizalište je stvarno lijepo i za svaku pohvalu - kazala je mama koja je povela šestogodišnjeg sina Hrvoja i šestogodišnju nećakinju Laru. Klinci su kazali da klizati znaju već 'duže' i da jedva čekaju kada će mama doći na red da kupi karte i da stanu na led.

Ledeni park sve do 18. siječnja biti će otvoren od 10 do 22.30 sata, a cijene ulaznica su 20 kuna za odrasle i 10 za djecu do šest godina. Uz to, mogu se iznajmiti i klizaljke za 10 kuna dok je najam klizaljki za djecu do šest godina besplatan. Klizati se može na središnjem podiju te na dvije staze, malom koja kruži oko središnje fontane te velikom kojom se može doklizati neposredno iza spomenika Kralju Tomislavu.

Od ukupno tri milijuna kuna, kolika je vrijednost manifestacije Advent u Zagrebu, polovica iznosa odnosi se na projekt na Trgu kralja Tomislava.

>> Pogledajte kako je Milan Bandić proveo svoj prvi dan na slobodi

>> Poreznici su 2012. ustanovili da su Bandićevi računi čisti

Komentara 84

Avatar nijeminišta
nijeminišta
22:34 05.12.2014.

"Advent u zagrebu je poznat u cijelom svijetu" - koje baljezganje...

EX
explorer
22:12 05.12.2014.

Gospon novinar i si kaj zmisljate neke nove nazive, Tomislavac je na Medvednici, a ovo je na Trgu kralja Tomislava.

DA
darwil
22:14 05.12.2014.

Kaj opet cuga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije