Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekti U glinskoj poduzetničkoj zoni 70 radnika

Zbog manjka 2,5 milijuna kuna, Glinjani i dalje hodaju po šljunku

10.04.2009.
u 17:00

GLINA – U vrijeme mandata glinske gradske vlasti koji je na isteku, gradski se proračun udvostručio, prihod od poreza na dohodak narastao sa 4,3 na 10,1 milijun kuna, a porezni prihodi od nesamostalnog rada sa 3,8 na 9 milijuna kuna.

Broj zaposlenih povećao se od 1129 na 1700, a nezaposlenih smanjio sa 1427 na 1194 potkraj 2008. godine. Otvorena je poduzetnička zona u kojoj tri poslodavca zapošljavaju 70 radnika. Rekonstruirani su državna cesta, nogostupi i komunalna infrastruktura kroz Jukinac i Frankopansku ulicu. Asfaltirane su ceste u Joševici, Dolnjakima i Svračici. Proširuje se kapacitet Kaznionice, obnavljaju dvije župne crkve, vrtić, magistralni cjevovod Prezdan - Viduševac, državna cesta Glina - Topusko, Crnkovićeva i Ulica Hrvatskog sokola, te ceste u Marinbrodu, Viduševcu, Desnom Degoju i Dvorišću.

Građane najviše bode u oči neobnovljeni dio Korza i, nakon obnove, nepuštanje u rad vodovoda Balinac - Skela.

– Korzo obnavljamo vlastitim sredstvima. U gradskom proračunu nedostaje 2,5 milijuna kuna koje građani nisu platili za komunalne usluge. Ove godine riješit ćemo dugovanja i napokon završiti obnovu Korza. Vodovod Balinac - Skela je u fazi otklanjanja utvrđenih nedostataka – kaže Marko Sremić, gradonačelnik Gline. (to)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?