Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.03.2014. u 16:11

Toga ima samo na HTV- u: voditeljica reagira školovanim smiješkom na prilog koji očito nije ni pogledala - da jest ne bi u napadu anonimnog koprofaga na javnu osobu vidjela ništa smiješno

NEDJELJOM U DVA

Nedjelja, HRT 1, 14.00

Sudac Trgovačkog suda g. Mislav Kolakušić koji je krajem prošle godine prvi zaustavio SDP-ov bankomat zvan predstečajna nagodba i tako načeo Linića pojavio se danas na najboljih sat vremena u inače ispodprosječnom opusu Aleksandra Stankovića – da dovrši posao. Smireni g. Kolakušić je danas hrvatskoj javnosti prvi objasnio bit terora i lopovluka vladajućih: tvrtka koja je dužna, ako je u milosti politike, ne mora platiti svoje dugove nesretnicima koji su joj isporučili robu ili obavili za nju posao koji im nikada neće biti plaćen – jer je ministar financija tako odlučio. To se zove Zakon o predstečajnoj nagodbi koji vlada misli poboljšati, a sudac Kolakušić kaže da ga treba potpuno srušiti i napisati novi. Na količinu moralnog kapitala koju je izložio, odmah su navalili uvijek deficitarni političari, ali su njihove ponude bile odbijene.

Vijenac

VIJESTI IZ KULTURE

Ponedjeljak, HRT 1, 23.11

Hvala tko zna kome (Svevišnjem, pisali bi naši preci i ironijski prvaci), hvala i urednici Jasni Coce što je jedna smrt napokon objavljena na samom početku emisije. Akademski slikar Slavo Striegl (95) umro je u Sisku. Rođen je u Sisku (točno ste izračunali: 1919. godine), slikao je Sisak, a Matko Peić je na njegove prve izložene poslijeratne radove reagirao ocjenom da je Sisak imao sreću sa Strieglom. Posljednja želja, govori nam večeras novinarka Ljiljana Saucha (od koje je Jozo Barišić štafetno preuzeo svoj nemogući pozdrav „poštovanje“) bila mu je da mu se pred smrt stavi u ruke kist. Prvu samostalnu izložbu izvan Siska imao je 1971. godine. Nije se gurao, što je vidljivo i iz kraćeg razgovora s njim, pa je tim više potrebno da se HTV još koji put pozabavi njegovim velikim djelom.

Vijenac

DNEVNIK

Utorak, HRT 1, 19.30

HTV sada dan za danom nastavlja demontažu vladine izmišljotine zvane Zakon o predstečajnoj nagodbi. Da bi bio savršen, nedostaje mu sitnica: ne stvara novac ni za koga, jedino ukida očajne srednje i male poduzetnike kojima je oteta mogućnost da naplate svoja potraživanja. U Saboru se danas sastalo nešto groznog imena: Nacionalno vijeće za praćenje strategije suzbijanja korupcije. Pravni stručnjaci razorili su vladinu koncepciju predstečajne nagodbe kao obvezujućeg susreta dužnika i vjerovnika u kojem dužnik odlučuje koje će dugove vratiti, a vjerovnik je tu da sluša. Trijezan glas i slika pravničke struke (Jakša Barbić, Jasnica Gašparić) bili su na sekundu-dvije ilustrirani zgradom na kojoj je pisalo „Mirna“. Budući da će vladini organi tek sutra strpati tu rovinjsku tvrtku u stečaj, shvatili smo sliku upravne zgrade „Mirne“ kao šifriranu poruku kojom urednik Stipe Alfier navija protiv stečaja.

Vijenac

TV KALENDAR

Srijeda, HRT 1, 6.42

Prilog o norveškoj nafti zvuči kao kritika hrvatske vlade. Norveška je na današnji dan 1971. godine na Sjevernom moru otkrila naftno polje Statsfjord koje će do 2020. godine biti iscrpljeno. Kad je otkriveno da tu ima nafte, počela je jagma stranih kompanija koje su nudile istraživanja itd. Norveška vlada, suprotno od naše domišljate današnje vladajuće garniture, odbila je sva ta blagostanja (o kojima već danas vrlo slobodno sanja ministar gospodarstva Vrdoljak). Norvežani su sami sve napravili i prodajom svoje nafte zarađivali trećinu svojeg budžeta, ostale dvije trećine od izvoza morske ribe i plodova mora. Odvajali su velik novac i stvorili bogat mirovinski fond namijenjen sigurnoj budućnosti svojih pet milijuna stanovnika. Norveška ima još naftnih polja na Sjevernom moru (kao i Hrvati i Dodik na svojem teritoriju), a na Bliskom istoku Norveška sudjeluje u istraživanju, eksploataciji i dobiti (kao Hrvatska nekad).

Vijenac

DNEVNIK 3

Četvrtak, HRT 1, 22.34

Urednica Tina Šimurina koju je slučaj nanio na novo radno mjesto odjavljuje emisiju čarobno nasmiješena, kao da je upravo priopćila da je naš kolega Ante Tomić, novinar Jutarnjeg lista (i književnik) dobio Nobelovu nagradu. Nije. Zaliven je kantom dreka dok je sjedio na splitskoj Pjaci i pio kavu. Sekundu prije usiljenog i besmislenog odjavnog smiješka kakav gaje svi voditelji svih dnevnika i vijesti HTV-a, emitiran je, kao posljednji u Dnevniku 3, taj prilog o napadu anonimnog koprofaga na javnu osobu. Katastrofalna odjava emisije razotkrila je uzrok: katastrofalna je bila i najava zadnjeg priloga u kojem gđa Šimurina kaže da je napadnuti pio kavu na rivi. Demantirana je već u prvoj rečenici odličnog priloga splitskog novinara Branka Dobrote. Dobrota kaže ono što već danima cijela zemlja zna: g. Ante Tomić pio je kavu na Pjaci, što znači da gđa urednica nije Dobrotin prilog, najbolji u Dnevniku 3, ni pogledala.

Četiri kaktusa

RTL DANAS

Petak, RTL TV, 18.30


Modrićev dvojnik Alen Halilović (17) prelazi za neke teške milijune u nogometni klub Barcelonu, pa se tim povodom sportska novinarska sekcija RTL TV-a teško blamirala. Pohvalili su „tajming“ (pravodobnost) menadžera Zdravka Mamića, jer navodno taj zaslužni sportski djelatnik prodaje nogometaša sad, jer bi za godinu dana bio punoljetan, što bi donijelo teške novčane gubitke prodavaču. Lako za uzdizanje Zdravka M., ali nije izostala ni ocjena da je sve to skupa (transfer, tajming, trening) velik uspjeh za hrvatski nogomet – što dobronamjerni hrvatski pretplatnici nikad neće biti u stanju shvatiti. Teško, ali ipak, nekako možemo razumjeti Novu TV. Ona je transfer Halilovića u „Barcelonu“ popratila bez ijedne riječi o Mamiću. Možda se obistini davna politika: bojkotirati tog djelatnika.

Kaktus

IN MAGAZIN

Subota, Nova TV, 7.10

Lijepo je, na teletekstu za naivne, jučer pisalo da ćemo u rano i sunčano subotnje jutro vidjeti prilog o premijeri dokumentarca Silvane Menđušić „Naslovnica“, o životu „preminule“ glumice Dolores Lambaše. Taman smo svi zaustili reći da se u ovom slučaju kaže poginule, ili bar tragično preminule, no sad je svejedno. Reportaža s premijere nije nam prikazana, ali smo zato vidjeli zašto koke u selu pokraj Samobora nesu zelena jaja (snimatelji K. Ryznar i M. Bokan). Budući da je to bio jedini novinarski (Iva Divljaković) prilog koji nije skrivena reklama ili najava, bilo bi lijepo da su i snimatelji bili potpisani punim imenom i prezimenom, jer kako inače znati koji je to K. (i koji M.). Ako se umirovljenica koja drži zeleno oguljeno jaje zove Marija Rudar, i ako ona najozbiljnije pozira s tim jajetom u ruci, onda je naše pravo znati i ime snimatelja koji ju je na to natjerao.

Kaktus

Komentara 11

LI
livoguza2
20:04 02.03.2014.

Gospon je Starčević propustio zgodu u Slobodnoj Dalmaciji pročitati kako je Tomića još smrdljivijim drekom zalio kolega Damir pilić nazvavši ga jednim od najboljih hrvatskih književnika. Isto je tako propustio prigodu pročitati da većina novinara Tomićevo zalijevanje drekom smješta naa Rivu i Pjacu, očevidno ne znajući da to nisu isti splitski prostori. Ali, gdje god se Tomić u tomu trenutku nalazio, zagadio je prostor. Nije meni drago da među mojim Imoćanima ima onih koji zavrjeđuju kupanje u fekalijama.

SA
samazg
17:01 02.03.2014.

Ante Tomić je svojom mržnjom ( rijetko čitano, viđeno i dozvoljeno u civilizaciji 21. stoljeća) izlio kante i kante dreka na sve neistomišljenike, uglavnom većinski hrvatski puk. Bez sankcija, bez osuda, bez javljanja dežurnih branitelja ljuskih prva, bez HND-a ...Ismijavaoii smijao se u lice: vjernicima, Crkvi, desničarima, Hercegovcima i uopće južnjacima, desno orijentiranim političarima...Prostačenje, izlijevi mrđžnje, izmišljotine...I nikome ništa. A kada se jedna novinarka omaškom ili nespretno nasmije na kraju dnevnika, poslije priloga o "napadu" na ovog tzv. pisca, onda evo osuda. Dakle, obični puk ni smiješkom zadovoljstva ne smije kazati šta misli...Zoran Šprajc je u jednom Dnevniku znao po tri puta davati upute gledateljstvu kako će glasovati, šta trebaju raditi, ismijavao referendum, protivnike 4. modula zdravstvenog odgoja i sl. Prilozi su toliko bili montirani da se nacija smatrala u najmanju ruku umobolnom. Bez obzira na opredjeljenje, svaki pošten čovjek je bio sablažnjen tom torturom. I nikom ništa! Pametnom dosta!

DU
Deleted user
22:52 02.03.2014.

U čemu je razlika, da su ga zagovnali na Pjaci ili na Rivi. Vrlo važno-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije