Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrde stručnjaci

Štakori budućnosti mogli bi biti veći od ovaca?!

Stručnjaci tvrde da će štakori evoluirati do veličine ovaca
Pixsell
04.02.2014.
u 15:58

Superprilagodljivi štakori iskoristit će izumiranje većih sisavaca, a tijekom vremena će narasti na veličinu najvećeg glodavca na svijetu

Stručnjaci upozoravaju da će "štakori budućnosti" tijekom evolucije prerasti veličinu ovce. Superprilagodljivi štakori iskoristit će izumiranje većih sisavaca, a tijekom vremena će narasti na veličinu kapibare (vodenprase), najvećeg glodavca na svijetu koji doseže težinu i do 80 kilograma.

"Životinje će evoluirati tijekom vremena u bilo koji oblik koji im omogućuje preživljavanje i razmnožavanje", rekao je geolog Jan Zalasiewicz sa sveučilišta u Leicesteru, piše Metro. Najveći poznati izumrli glodavac, Josephoartegasia monesi, živio je prije tri milijuna godina i bio je veći od bika i težio više od tone.

Zalasiewicz ističe kako se na izoliranim mjestima na koja su štakore doveli ljudi događa da oni postaju dominantna vrsta. Stoga najavljuje da ćemo u budućnosti imati cijelu lepezu vrsta štakora; mršave štakore, debele štakore, spore i teške štakore i tako dalje.

>> Otrovani štakori tumaraju gradom i mogu čak i napasti

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
18:52 04.02.2014.

Kako moze novinar, u ovom slucaju gdica Ana Erdelja, prepisati clanak iz britanskog tabloida Metro i napisati da je ona "autor" clanka. A taj clanak, koji mozete procitati na engleskom ako kliknete na link gore, citira geologa koji govori o evoluciji. Zasto ne naprimjer mesar? I onda se tak onesto objavljuje u novinama koje su fol ozbiljne.

DH
dalibor.hren
16:57 04.02.2014.

Biti će veliki ko saborski zastupnici.

AM
ameris
18:39 04.02.2014.

Bez naučne osnove ! Sve jedinke u prirodi ne koriste "veličinu,težinu " i sl kao dominantnu determinantu opstanka. Dvije osobine bitne za opstanak vrste jesu inteligencija (instikt) i veličina (dinamika) populacije.Insekti imaju apsolutnu dominaciju u dalekoj budućnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije