Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blogosfera

Razotkrivanje Matrice - novi blog Ratka Martinovića

ratko martinović
14.09.2012.
u 14:28

Pokušat ću u svojim tekstovima kreirati bolju sliku svijeta u kojem živimo i pravu prirodu stvarnosti u kojoj se nalazimo, objašnjava autor Ratko Martinović

Evo, na red je došao i prvi blog u Večernjem. Najbolja tema za početak je ona po kojoj je i nazvan – Razotkrivanje Matrice. Kroz niz tekstova ću pokušati kreirati bolju sliku svijeta u kojem živimo i pravu prirodu stvarnosti u kojoj se nalazimo. Ukoliko ste čitali moje kolumne i članke na 4Dportalu znate da cilj ovakvih alternativnijih pogleda na svijet nije indoktrinacija ili bespogovorna istina već isključivo razvoj kritičkog razmišljanja osobe, kao i borba protiv predrasuda. Iz vlastitog iskustva znam da nije dobro imati krute i dogmatske stavove jer je istina prečesto „voda duboka“. Svijet je danas dalje nego ikada od našeg pravog bića, no isto tako – buđenje uvijek dolazi kada se najmanje nadamo… Uživajte!

Razotkrivanje Matrice se kao jedna od tema predavanja kod mene iskristalizirala nakon čitanja genijalnih knjiga „Holografski svemir“ Michaela Talbota, „Polje“ Lynne McTaggart i „Potraga za Izvornim poljem“ Davida Wilcocka. Za sam pojam Matrice sam, kao i svi moji vršnjaci, prvi puta čuo u holivudskom megahitu „Matrix“, a nešto kasnije detaljnije podatke dobivam iz uspješnica Davida Ickea. Danas sam gotovo ušao i u detaljnija proučavanja znanstvenih studija i istraživanja na području psihološke pozadine Matrice kod Carla Gustava Junga. No, da previše ne duljim – Što je uopće ta Matrica?

Matrica bi tako najbolje bila definirana kao polje mikroskopskih vibracija u prostoru između tvari, kvantno polje svih tvari u svemiru koje povezuje dvije ili više točki u prostoru, najčešće putem neke sile (gravitacija, elektromagnetizam, nuklearna sila). Psihološki aspekt bi je usko povezao sa subjektivnim svemirom u kojem stanje tvari ovisi o promatraču i “datotekom” sve povijesti svemira, uključujući i čovječanstva. Iz svih tih razloga nije pretjerano tvrditi da je možda upravo Matrica bila pravi Sveti gral, Kamen mudraca iliti najsvetije drevno znanje starih naroda. Poznata je po raznim nazivima, a najupečatljiviji su Polje, Polje nulte točke, Akaški zapis, Morfna polja, Kolektivna (ne)svijest i Duh sveti. Sve su ovo nazivi koji dočaravaju istu tematiku i koji svemir prezentiraju kao dinamičnu frekvencijsko-energetsku mrežu međusobne povezanosti.

No, sve to donosi i još neke interesantne natruhe. Ukoliko je svemir zbilja tako dinamičan i “živ” onda brojni znanstvenici koji su danas dio vladajuće dogme nisu bili u pravu. Prvenstveno treba apostrofirati Isaaca Newtona i njegov “mrtvi mehanički svemir,” Renea Descartesa i “potpunu razdvojenost tijela i duha”, te Charlesa Darwina i “slučajnost života u svemiru” putem teorije evolucije i njezinih filozofskih aspekata. Najpoznatiji promotor takvih teorija danas je Richard Dawkins koji na prilično agresivan način vodi vlastitu bitku protiv inteligentnog nastanka, te je propagirani ateist i čovjek koji gene smatra kreatorima evolucije zbog njihove sebičnosti. U jednom od narednih tekstova vidjet ćemo da, niti nakon što je dr. Bruce Lipton pobio neke njegove teze, Dawkins ne zna gubiti na sportski način.

Kvantna fizika je najveći poligon za dokaze o postojanju Matrice, koji u sve većem broju dolaze i u mainstream literaturu. Mi ćemo shvatiti da su čak i drevni narodi vrlo dobro poznavali građevnu strukturu svemira koju su utkali u tzv. Svetu geometriju, dok je današnji korporativni sektor inkorporira u vlastite logotipe, najčešće pod utjecajem tajnih društava, Jungovih arhetipa ili drevnih simbola. Vidjet ćemo koliko je jak znanstveni establishment kada treba čuvati stupove dogme i koliko je zapravo slab kada treba prihvatiti vlastite pogreške.

Konačni zaključak će vjerojatno biti taj da je Matrica pred znanstvenim priznanjem što će u našem slučaju vjerojatno biti temelj za korištenje energije nulte točke ili, nažalost, kreaciju dijaboličnih novih oružja. Kada bi svijet bio onakav kakav zapravo treba biti, svi bi shvatili kako smo na višoj razini postojanja energetski inteligentni naboj koji je povezan u svim svojim točkama ili, kako bi to istočnjačka tradicija već tisućama godina govorila, svi smo jedno sa stvoriteljem… Postovi će ići petkom, svaki drugi tjedan – i jedino što Vam mogu unaprijed poručiti je da otvorite vlastite umove za najnovije znanstvene dosege i uvidite kako nas u školama ne uče neke od bitnijih postulata svemira i stvarnosti što nas okružuje. Čitamo se kroz dva tjedna, a Vas pozivam na Zagrebački velesajam u četvrtak 20.9. da kao gosti Mystica posjetite i moje predavanje „Razotkrivanje Matrice“ koje će početi u 18:00!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije