Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crkva i Facebook

Postao biskup i u tjedan dana dobio 500 prijatelja na Facebooku

Mato Uzinić
Facebook.com
01.02.2011.
u 10:31

Premda nije prvi biskup na Facebooku, don Mati Uziniću naglo je porasla popularnost među mladima na društvenoj mreži

Otkako je postao biskup dubrovački don Mate Uzinić u tjedan dana dobio je 500 novih prijatelja na Facebooku. Vijest o tome da novi dubrovački biskup ima profil na Facebooku brzo se proširila Hrvatskom te je u tjedan dana od imenovanja novim dubrovačkim biskupom broj njegovih "prijatelja" na toj društvenoj mreži porastao za oko pet stotina, javlja Ika, dodajući kako tako mons. Uzinić i prije preuzimanja biskupije ima prigodu djelomično upoznati njezine stanovnike, a po zahvalama za prijateljstvo i čestitkama na imenovanju može se zaključiti da ga dubrovački puk radosno očekuje.

Novi dubrovački biskup neposredno nakon objave imenovanja zahvalio je na Facebooku svima koji su mu čestitali, a na njegovim stranicama svakodnevno se može pronaći čitanje iz "današnjeg evanđelja". Dakako, s komentarima i osvrtima njegovih prijatelja, koji su većinom mladi ljudi.

Na blagdan sv. Franje Saleškog, 24. siječnja kada je mons. Matu Uzinića imenovao novim dubrovačkim biskupom papa Benedikt XVI. objavio je i novu poruku za Svjetski dan sredstava društvenog priopćavanja "Vjerodostojnost, proglašavanje i autentičnost života u digitalno doba", u kojoj je progovorio o društvenim mrežama na internetu, a na jednoj od njih je i don Mate kao svećenik imao otvoren profil, piše Ika.

Inače, don Mate Uzinić nije prvi hrvatski biskup (kako su pisali neki mediji) koji ima profil na Facebooku, jer otprije ga ima  i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, kojemu ga održava njegova služba za informiranje.

Također, informaciju da jedan svećenik, tj. biskup koristi internetske društvene mreže, neki su iskoristili kako bi se narugali kleru da je informatički nepismen, zaboravljajući primjerice da Hrvatska ima svoga SMS-propovjednika don Luku Rađu, virtualnog župnika Don Bloga don Anđelka Kaćunka, a sam predsjednik HBK mons. Marin Srakić na jednoj je konferenciji za novinare rekao da mu časna sestra prigovara da je neprestano na internetu.

Komentara 7

SI
sinaj
19:14 01.02.2011.

Dančo je napisao/la: ___________________________ A tebi je naravno krivo što tebi nitko neće da uplaćuje milodar. Hebiga, šta reći, nikom danas nije lako. Ako te to tješi

SI
sinaj
14:05 01.02.2011.

kresimirica je napisao/la: ________________________________ Ma nezadovoljnim ateistima i ovako i onako uvijek neki đava smeta. Jedna stvar više-manje

KR
kresimirica
12:39 01.02.2011.

Baš mi je drago! Al ak je prisutan na mreži, nebudu se ateisti onda javno žalili \"da se meša\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije