Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRADICIJA Preksinoć zatvoreni 9. podbiokovski kazališni susreti

Zagvozd: Glumci iz sapunica za kraj

inv_zagv.jpg
import
20.08.2006.
u 17:58

Nakon dva mjeseca tijekom kojih je izvedeno 12 kazališnih predstava i pet koncerata, Severinina "Djevojka sa sela" preksinoć je zatvorila devete kazališne susrete "Glumci u Zagvozdu".

Taktovi te pjesme bili su lajtmotiv predstave "Soboslikar" vinkovačkog gradskog kazališta Joze Ivakića, kraj koje je publika na glumačkom trgu u Zagvozdu dočekala plešući i pjevajući.
Na poticaj glumaca sa scene gledatelji su, brojnim upadicama i improvizacijama, bili četvrti igrač u predstavi.

Mlikota utišao buku
Svu buku izazvanu dobrim raspoloženjem u jednom je trenutku uspio utišati domaćin Vedran Mlikota i to kako bi zahvalio volonterima, sponzorima i svima koji su ove godine posjetili Zagvozd,  a njih je bilo oko 30.000, od kojih čak 200 glumaca. 

- Svi ti ljudi stvarali su ovdje atmosferu kakvu nemaju ni mnogo razvikanija ljetna događanja. No dogodine na desetim susretima bit će još bolje. Očekuje nas mnošvo iznenađenja. Jedno od njih je i obećanje našeg ministra Božidara Kalmete da će naš središnji glumački trg  posve renovirati -  spojio je Mlikota u svojem govoru sadašnjost i budućnost.

A da bi se budućnost lakše dočekala, druženje se preselilo u obliži zaselak Bunje, u kojem  su u idiličnom okružju, najprije prikupila energija zahvaljujući  oblinim domaćim kulinarskim delicijama ("utihnulo je" čak 12 janjaca), a onda su svi bosi plesali  sve do zore uz bend  "Kužiš, stari moj".

Plesačice Lana i Ines
Među zagrijanim mnoštvo najviše su se istaknule dvije dame - plesom Mlikotina djevojka Lana Varšek, a pjesmom glumica Ines Bojanić, predvodnica glumaca iz sapinica. Uz nju bile su još i Iva Visković i Robert Kurbaša.

Ostatak glumačke družine činili su Dragan Despot, Sandra Tankosić, Stojan Matavulj i Nenad Fardelić.

Želite prijaviti greške?