Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Živi zid: Arapi preuzimaju Zagreb, gradit će kako hoće i što hoće

Nakon što Arapi postanu vlasnici, svaki idući pregovor mogu jednostavno prekinuti što sve završava na arbitraži, a vlasništvo nad zemljištem naravno pripada njima, kaže Toni Šunjić
03. rujna 2019. u 19:00 2 komentara 935 prikaza
Velesajam
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Glavni tajnik Živog zida Toni Šunjić ustvrdio je u utorak kako je, zahvaljujući pritiscima, zagrebački gradonačelnik napokon objavio tajni Memorandum o razumijevanju, sklopljen između arapske tvrtke u vlasništvu arapskog šeika i Grada Zagreba, ocjenivši kako on predstavlja predaju našeg zemljišta i imovine Arapima.

Bandićev Memorandum o razumijevanju iz Dubaija DOKUMENT NA 24 STRANICE Bandić objavio cijeli 'Memorandum o razumijevanju': Što je sve potpisao u Dubaiju

Kazao je i kako je Memorandum sklopljen s tvrtkom koja iza sebe ima niz afera, prekinutih radova i arbitraža, primjerice u Indiji i Srbiji.

"Memorandum je netransparentan ali dovoljno jasan i proziran da otkriva sljedeće: prvim ugovorom Grad osniva tvrtku, na tu tvrtku prenosi zemljište cijelog Hipodroma, Velesajma i cijelog obuhvata. Zatim ju zajedno sa zemljištem predaje u vlasništvo Arapima koji na to zemljište dižu ogromne kredite. Nakon što Arapi postanu vlasnici, svaki idući pregovor mogu jednostavno prekinuti što sve završava na arbitraži, a vlasništvo nad zemljištem naravno pripada njima", rekao je na konferenciji za novinare Šunjić.

Novi vlasnik gradit će kako hoće i što hoće

Istaknuo je kako u Memorandumu stoji i da će novi vlasnik graditi kako hoće i što hoće po glavnom planu, to jest po GUP-u (Generalnom urbanističkom planu), a ne po detaljnom planu koji bi se tek trebao donijeti. To znači, tvrdi donedavni referent u Gradskom uredu za prostorno uređenje Šunjić, gradit će što oni hoće i kako hoće, a ne onako kako odgovara građanima grada Zagreba.

Petlja zagrebački Manhattan Za 22 stranice sporazuma imali 15 minuta

"Upozoravamo oporbu u Skupštini i udruge da ne dozvole Bandiću da mu prođe prvi takav sporazum. Živi zid će ustrajati i podnositi sve što je potrebno, kao što smo nedavno podnijeli par stotina primjedbi na GUP koji podilazi ovom slučaju. Tako ćemo podnositi nadalje sve što je moguće da se spriječi ovaj kriminalni pothvat u kojemu Arapi preuzimaju grad Zagreb", poručio je Šunjić.

Saborski zastupnik Živog zida Damjan Vucelić ocijenio je kako je pod Bandićem Zagreb umjesto jednog europskog, modernog grada postao "grad afera, siromašnih, grad u kojemu nema ni vodovoda, niti kanalizacije u nekom širem gradskom centru".

VIDEO U kakvom su stanju zagrebački mostovi?

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere
  • domxerex:

    Sada mi tek nije ništa jasno. Ako se dobro sjećam levičari su bili za dolazak i zadržavanje svih migranata u hrvatskoj. Uključivši tu i tzv živi zid. Jeste da ima i onih koji bi htjeli primiti i one migrante koje ... prikaži još!e zapad odbaci ali srećom ti su manjini. Isto tako ni ti migranti nisu glupi pa ne žele ostati ovdje jer takvo sranje imaju doma. Ako sam dobro upućen u problematiku migranta velika većina njih su ili arapa ili govore arapski. Dakle sada se protiv tih arapa bune oni koji ih žele dovući na grbu i socijlanu skrb. Da bude bolja fora bandićevi arapi su bogati ne bi smo ih morali uzdržavati- Što je problem? Možda to što oni ne žele da to učini Bandić već oni kako bi oni pokupili proviziju. Žele baš poput one sršane Mrakanice biti Bandić umjesto Bandića. Sve pošteniji od poštenijeg.

  • Colta:

    Smiju li arapi na svom zemljištu graditi crkvu?