Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
selekcija učenika

Zbog superodlikaša: Za upis u XV. gimnaziju poseban test iz matematike

MIOC
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
10.05.2016.
u 08:00

Provjera znanja najviše će koristiti onima kojima nekoliko nižih ocjena ruši prosjek

Nakon što su se godinama mučili sa selekcijom superodlikaša koji su željeli u njihovu školu, a uvijek ih je bilo mnogo više nego slobodnih mjesta u klupama, u XV. gimnaziji ove će godine provesti svojevrstan razredbeni ispit. Đaci koji se žele upisati u tu gimnaziju, prema riječima ravnateljice Ljiljane Crnković, proći će provjeru posebnih znanja iz matematike.

– To je namijenjeno učenicima koji su u prethodnom školovanju imali jednu ili dvije četvorke iz drugih predmeta koje im ruše prosjek za upis u našu školu. Ako su talentirani za matematiku, taj manjak bodova mogu nadoknaditi znanjem matematike – kaže Lj. Crnković.

Dodaje da će provjera znanja iz matematike nositi maksimalno pet bodova, a maksimalan broj bodova koje učenici mogu skupiti na temelju ocjena je 80. Tako oni koji briljiraju iz matematike, ali su iz osnovne škole donijeli vrlo dobar iz jednog ili dva predmeta, mogu testiranjem to nadoknaditi i osigurati si upis u jednu od najelitnijih gimnazija. Za posebnu provjeru znanja iz matematike XV. gimnazija ima odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Komentara 4

LE
Lenaxxx
09:00 11.05.2016.

Odavno ta skola vise nije elitna, otkad su 1990. ukinuli prijemne pa umjesto trojkasa iz super-striktne Laginjine ili skole Ise Krsnjavog poceli upisivati superodlikase iz Mrduse Donje... Pitajte samo profesore na matematici na PMF-u kakvi su im studenti ti iz MIOC-a. Zato su valjda i popizdili napokon, super da im je Ministarstvo odobrilo bar neko testiranje... Ali niti to nece biti dovoljno da skolu dovede na prijasnju razinu. Treba vratiti testove za upis u srednje skole opcenito.

TH
than
01:33 11.05.2016.

Zasto samo iz matematike, a ne i iz svih prirodnih predmeta ?!!?!?! A moze i hrvatski i ostali. Dijele se ocjene kako kome dodje...

DE
Dex
00:35 11.05.2016.

i koji kua će biti nakon gimnazije? nitko i ništa .. znat će sve po malo a nigdje se neće moći zaposliti no bitno je kako su išli u "prestižnu" školu ....... samo novi kadar za rastuću populaciju nezaposlenih budućihh studenata ekonomskog ili filozofskog fakulteta ........ ili budući uhlebarski kadar državnih firmi koji niti poštenu kavu neznaju skuhati na aparatu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije