Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zaštitari ne čuvaju most zbog 'Hendrixa', nego zbog radova

Po fotografiji s Facebooka jedni su zaključili da Grad želi spriječiti grafite, a drugi da je u pitanju HŽ. No u tvrtki Securitas tvrde drugačije
05. svibnja 2017. u 08:37 5 komentara 1674 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Bijes Zagrepčana izazvala je fotografija objavljena na stranici grupe na Facebooku “Zakaj? Za Kajzericu?” koja se proširila društvenim mrežama. Prikazuje automobil zaštitarske tvrtke uz Željeznički most, poznat i kao Hendrixov.

Most hrabrost ili ludost Drama u Zagrebu: Više od 2 sata mladi par sjedio na Hendrixovom mostu

– Zaštitar od 0 do 24 čuva most da netko ne bi napisao “Hendrix”? Odličan način za bacanje novca – zaključio je autor fotografije s obzirom na to da je most nedavno prebojen i da mnogi priželjkuju vraćanje poznatog natpisa. Drugi je stanovnik Kajzerice, pak, dodao da je isti automobil ondje već tjedan dana, ali da je u početku bio ispod mosta. No, dio je građana i pohvalio to što se most napokon čuva.

– Zašto bi netko na svojem vlasništvu dopuštao bilo kakve natpise i uništavanje? – zapitao se jedan komentator koji je zaključio da zaštitare nije angažirao Grad, nego Hrvatske željeznice.

Međutim, prevarili su se u pretpostavkama. Naime, zaštitari zaista dežuraju uz most, ali razlog nisu grafiteri. Nije ih, usto, angažirao ni Grad ni HŽ. Riječ je o zaštitarskoj tvrtki Securitas, u kojoj kažu da ih je angažirao izvođač radova koji je prije tjedan dana počeo postavljati novu rasvjetu na mostu. Zaštitari su angažirani kako bi čuvali opremu te spriječili da se netko približi radovima i strojevima.

most Osvijetlit će most Novi grafit na svježe obojenom 'Hendrixu' Željeznički most ZAGREB Veslanje se vraća na Savu - cilj će biti ispod 'Hendrixovog' mosta tz Kultura turizma Đaci predlažu: Novi suveniri škrlak, trn i Hendrixov most
Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • Vito:

  Prikazuje automobil zaštitarske tvrtke uz Željeznički most, poznat i kao Hendrixov. _______________ Zašto obamnjujete javnost???? ___________ Mijenjate povijest Zagreba i Hrvatske pokušavajući nametnisti ime drogeraša koji je Zbog prekomjerene doze tableta za spavanje i vina 18. rujna 1970. u hotelu ... prikaži još! Samarkand u Londonu ______________ Kaakv to uzor ili poruku želite prenijeti maldima???? ________ Da se drogiraju i tako postanu slavni????

 • Avatar Samo Pozitiva
  Samo Pozitiva:

  dva mosta dalje se vec 5 brodskih olupina parkiralo i ceka da ih RH sanira, jer je vlasnicima tako lakse.

 • Deleted user:

  Trebalo bi u most "ugravirati" Hendrix, da se onaj koji to piše, bez zaštita, naravno, ne odleti u Savu! Pa neka za uvijek ostaje Hendrix-ov most, bar dok je živ i dok traje!