Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manjkav proračun

Zaprešićki vrtići skuplji 150 kn, a produženi boravak u školi 400 kn

\'Podravina-bilogora, 5.8.2010. Bjelovar, Ilustracija: Djeca sada moraju cekati novi vrtuljak Snimio: MIchel Palijan / VLM\'
ILUSTRACIJA: Michael Palijan / VLM
04.01.2011.
u 23:40

Grad Zaprešić za subvenciju vrtića godišnje izdvaja 16 milijuna kuna, a lani su otvorena dva nova vrtića

Zaprešićani će ove godine boravak djece u vrtićima plaćati 150 kuna više nego do sada, a počet će plaćati i produženi boravak djece u školama što je do sada subvencionirao Grad. To će ih stajati 400 kuna. Na nepopularne mjere “krpanja” proračuna na djeci, gradonačelnik Željko Turk odlučio se zbog pada prihoda u proračunu koji za ovu godinu iznosi 158,9 milijuna kuna (od toga je šest milijuna kuna predviđeno za podmirenje prenesenih obveza). Očekuje deset posto manje prihoda od poreza.

– Manjak u proračunu je zapravo i veći od deset posto jer se prethodnih godina mnogo novca slijevalo od komunalnog doprinosa za gradnju trgovačkih centara, oko 50 milijuna kuna. Tih deset posto odnosi se samo na porezne prihode – rekao je Turk.

Za poskupljenje vrtića od 150 kuna odlučili su se da im se ne poveća trošak subvencioniranja vrtića, s obzirom na to da Grad sada mora izdvajati novac za subvenciju boravka još 150 mališana u vrtićima Vrtuljak i Maslačak koji su otvoreni prošle godine. Grad za subvenciju vrtića godišnje izdvaja 16 milijuna kuna. Tržišna cijena desetosatnog programa u predškolskim ustanovama je 1700 kuna mjesečno, od toga Grad podmiruje 955 kuna (56 posto), a roditelji 745 kuna.

– Tih 150 kuna pomoći će nam da i dalje subvencioniramo sve vrtiće – rekao je Turk.

Komentara 6

KA
kahite
20:08 10.01.2011.

Sram Vas bilo na leđima našim i te dječice krpačete svoje dugove i proračune.....i nakon dva novograđena vrtića moje dijete bez špage od 25 mj.nebi bilo primljeno u vrtić!!!Sram Vas bilo!!!!! bas smo cigani!!!!

AE
aelis
11:12 05.01.2011.

Kao prvo, \"novinarka\" Velinka priča gluposti....Maslačak je vrtić star preko 30 godina, a ni Vrtuljak nije puno mlađi. Cijena od 745 kuna za boravak djeteta u prenatrpanim Zaprešićkim vrtićima je sramotna, pogotovo kada znamo da Turk ima 24000 kuna plaću.. Boravak u školi u Zaprešiću je trauma za djecu, škole su loše opremljene, nastavnici su u 80% slučajeva diletanti, a gužva je tolika da djeca ne stignu ni na wc pod odmorom koji puta. Turk, da imaš obraza moja poruka bi bila: sram te budi, ali fućka se tebi za sve osim za vlastitu rit!

DZ
dzalic
14:32 07.01.2011.

Progutali ste gospodo stare trikove starog komuniste pa sada placajte ,pa to nisu vrtici to su prenatrpane vojarne iz koje vam se dijete može u trenu naci na cesti .Dali je ovdje itko vidio jedan suvremeno opremljen vrtic na zapadu . Ovo sto ovi nude za 100€ na zapadu nikada nebi dobili uporabnu dozvolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije