Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz njegove pjesme

Zagrepčani se ispred Arene oprostili od Balaševića: 'Sve što znam o životu, naučila sam od Đoleta'

Zagreb: Obožavatelji se ispred Arene opraštaju od Balaševića pjesmom i paljenjem svijeća
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/8
20.02.2021.
u 23:30

Zagrepčani su bili okupljeni u manjim grupama oko svijeća upaljenih pred Arenom gdje je Balašević održao svoj zadnji koncert na Štefanje 2019. godine.

Odlazi cirkus, ringišpil, Vasa Ladački... neumorni Zagrepčani i do kasno sinoć bili su pred Arenom i pjevali u glas najljepše pjesme Đorđe Balaševića, vojvođanskog kantautora čija je smrt potresla regiju.

Portret života svog Balašević je doslikao 19. veljače no iza njega je ostala paleta nezaboravnih pjesama na kojima su odrastale generacije.

- Sve što znam o životu naučila sam od Đoleta. Svaka njegova pjesma govori o toleranciji, nenasilju, ljubavi. Đole poručuje da u životu nije važno ono materijalno, već samo beskonačna ljubav. Ne mogu vjerovati da je umro i da je u svijetu ostalo tek nekoliko pjesnika... Dylan, Štulić, Cave... što će tek sa svijetom biti kad i oni umru - rekla nam je Mihaela, Đoletova obožavateljica koja živi u blizini pa je došla upaliti svijeću za omiljenog izvođača.

Zagreb: Obožavatelji se ispred Arene opraštaju od Balaševića pjesmom i paljenjem svijeća
1/10

Zagrepčani su bili okupljeni u manjim grupama oko svijeća upaljenih pred Arenom gdje je Balašević održao svoj zadnji koncert na Štefanje 2019. godine.

Komentara 80

JU
jutro
23:53 20.02.2021.

TKO ne place pred kamerama ide na prisilni rad ko u SJ.KOREJI?

T7
Toro. 71
00:04 21.02.2021.

Jedan Jugonostalgičar manje! Toliko je važan da 10 članaka mora da bude u VL!!

JU
jutro
23:51 20.02.2021.

jel su se postivale epid. mjere,toga nema u ovom clanku,bitno da mlade ganjate i prijavljujete.. niste nasli ni slucajno prolaznika da kaze da ga je strah zbog ovakvog okupljanja,a ni policija ih ne rastjeruje.. Izgleda imaju simpatije iz urednistva prodane medijske kuce.btw mladi se vec mjesecima okupljaju ispred HNK,tako da ne podvaljujte,to su sasvim dva razlicita dogadaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije