Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrebački solisti 65. godinu od prvog nastupa obilježit će besplatnim nastupima pred građanima

"Izlazimo iz umjetničkih ormara i slavljeničku godinu darujemo ulicama Zagreba"
05. siječnja 2019. u 15:03 2 komentara 700 prikaza
Zagrebački solisti
Foto: Zagrebački solisti
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački solisti 5. siječnja 2019. obilježavaju 65 godina od prvog koncerta. Kultni ansambl koji je 80-ih imao najprodavaniji album klasične glazbe u svijetu, ljubimci španjolskog kraljevskog dvora za koje se u Beču kaže: 'ako želite slušati Mozarta idite u Zagreb' čitavu godinu posvetit će građanima i ulicama Zagreba i svih stanovnika Hrvatske.

Snježna kraljica kraljevska pravila Na Krumpirištu sendviči i čaj, a štikle ovog puta ostavite kod kuće

"Kao što i samo ime govori mi pripadamo Zagrebu, ne samo njegovim raskošnim koncertnim dvoranama, onima u Beču, Rimu, Madridu,  Berlinu, Londonu, New Yorku, Sydneyu..., kraljevima, diplomatima, svakovrsnoj eliti koja nas prati godinama. Iako nam laska i  potvrda je i prepoznavanje dugogodišnje kvalitete u svjetskim razmjerima s druge strane ostavlja dojam skupe i nedodirljive glazbe. Ona je tu, dostupna je, mi smo tu i želimo to pokazati našim sugrađanima“ poručio je Krunoslav Marić, predsjednik Upravnog vijeća ansambla te najavio dio aktivnosti.

Zagrebački solisti će uskoro iznenaditi građane na nekim kultnim lokacijama poput Dolca, zagrebačke kavane, dvorani Cibone usred košarkaške utakmice koja je istovremeno 80- ih harala europskom košarkom. Naći će se i na mjestima gdje se Zagrepčani nalaze u modernim vremenima poput trgovačkih centara, a ne isključuju mogućnost da vam odsviraju dio gudačkog koncerta u kvartnom kafiću. 

50 a burger and champagne bar ZAHVALNI RADNICIMA 'Radili su preko Adventa dan i noć': Zaslužili su plaćeni godišnji do 1. veljače!

Svaku od aktivnosti i lokaciju, a ovisno o vremenskim uvjetima Solisti će najaviti na vrijeme kako bi građani mogli besplatno poslušati najbolje od klasične glazbe svih žanrova. Prvi nastup 'darovan Zagrepčanima' slijedi na Dolcu u subotu 12.1. u jutarnjim satima, a posebno se vesele mjestu najave koncerta iz redovnog programa „Karneval životinja“, a samu lokaciju će zasad ostaviti tajnom, odnosno na pogađanje građanima.

>> Pogledajte što je Ivica Kostelić rekao uoči Snježne kraljice

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas