Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za dan žena

Kafić u Zagrebu odlučio dijeliti kavu besplatno, vlasnik: 'Nije nam cilj obogatiti se, nego da nam se gosti vrate'

05.03.2024.
u 08:00

Vijest o akciji u kojoj će popularni jutarnji napitak za sve goste u povodu Dana žena biti besplatan u kvartovskoj je grupi podijelio ugostiteljski objekt s Malešnice

U vremenu inflacije, šrinkflacije i drugih poskupljenja, mnoge će itekako razveseliti vijest da će nešto biti jeftinije ili besplatno, pogotovo kada je riječ o kavi, napitku bez kojeg većina Zagrepčana ne može zamisliti početak dana. A iznenađenje za vjerne goste, ali i one koji će to tek postati, pripremili su u caffe baru Unique one na Malešnici, u kojemu su odlučili organizirati posebnu akciju u povodu Međunarodnog dana žena. Tako će 8. ožujka, odnosno u petak, u jutarnjoj smjeni od 7 do 14 sati sve goste počastiti besplatnom kavom.

– Želimo vam svima puno poslovnih uspjeha i dragim susjedama sretan Dan žena – podijelili su vijest u kvartovskoj Facebook grupi, a ubrzo prikupili i stotine pozitivnih reakcija.

POVEZANI ČLANCI:

Kafić koji je na Malešnici, u Ulici Ante Topića Mimare 47, otvoren prije tek nešto više od godinu dana, na Googleu je ocijenjen s visokih 4,9 od pet mogućih zvjezdica, a gotovo svi odreda hvale kavu i ljubazno osoblje. Kontaktirali smo i vlasnika Ivana Belka, koji nam kaže kako prigodne posebne ponude u njegovu ugostiteljskom objektu nisu rijetkost.

– Svaki mjesec imamo nove akcije pa tako, primjerice, i ponude s pivom, a dvaput godišnje je "coffee day", kada nudimo besplatnu kavu. Imamo i kavu za jedan euro još od uvođenja nove valute – ističe Belko.

S obzirom na to da nema puno ugostiteljskih objekata koji su zadržali kavu za jedan euro, pitamo ga i kako se to isplati, posebice u situaciji u kojoj posvuda cijene rastu pa su ovakve ponude pomalo jedinstvene.

– Zato se kafić i zove Unique – govori u šali. Nije im cilj obogatiti se, objašnjava, nego žele da im se gosti vraćaju, a zbog toga je nužno, napominje, i da je kava vrhunska.

– Svojim primjerom pokazujemo da je to moguće, a da pritom cijena ostane prihvatljiva. Vjerujem da bi to mogli svi kad bi htjeli – zaključuje Ivan Belko.

POVEZANI VIDEO Znate li zašto, u kafiću, uz kavu dobijete čašu vode? Nije za piće, kao što mnogi misle

Komentara 3

Avatar pendreck
pendreck
08:28 05.03.2024.

Super reklama, primjer drugima. A na kavi je Marža ionako astronomska.

Avatar Dražen Katić
Dražen Katić
13:10 05.03.2024.

Hrvatski obrtnici i ugostitelji svakim danom bore se vlastitim rukama za svoj kruh i kruh svojih zaposlenika. Konkurencija, posebno u sektoru ugostiteljstva nije mala, a posebno je izražena za vrijeme blagdana, vikendima te za vrijeme turističke sezone. Akciju "kava zaa 1 euro" su neki od ugostitelja startali kao protutežu uvođenju eura i snažnoj inflaciji koja do danas ne popušta. U mnogim gradovima postoji kava za 1 euro, a čak je toj akciji pristupio i MC Donalds u Karlovcu, koji također ponedjeljkom nudi posjetiocima sve vrste kave za 1 euro. Vlasnik kafića u Zagrebu (citirani tekst) nudi dva puta godišnje besplatno kavu posjetiocima. Ta marketinška akcija usmjerena je na zadržavanje starih gostiju i privlačenju novih gostiju. Vlasnik kafića u gore citiranom tekstu priprema za 8. ožujak, također svojim gostima "besplatnu kavu", kako bi snažnije marketinški djelovao na taj međunarodni praznik, pa su odlučili, citiram: "organizirati posebnu akciju u povodu Međunarodnog dana žena. Tako će 8. ožujka, odnosno u petak, u jutarnjoj smjeni od 7 do 14 sati sve goste počastiti besplatnom kavom." Kraj citata! Hrvatsko obrtništvo i ugostiteljstvo važan su ekonomski čimbenik i oni stvaraju najveći dio godišnjeg BDPa Hrvatske.

PV
prcko.vita
09:58 05.03.2024.

Ako vam stvarno nije stalo do bogaćenja vratite cijenu kave na 3 kune, da kune, jedan od prvih stvari Domovinskog pokreta čim dođu uskoro na vlast je vraćanje Hrvatske kune i smanjene PDV, sa 25% na 19%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije