Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon tri godine

Zagrebački aerodrom dobiva novu direktnu liniju? Evo gdje će se moći od svibnja

Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman spremna je za nastavak prometovanja
Borna Filic/PIXSELL
23.03.2023.
u 13:52

Raspisan je natječaj za odabir zrakoplovnog prijevoznika. Linija bi trebala biti uspostavljena početkom svibnja ove godine, a odvijala bi se dva puta tjedno

Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.

"Ideja je da nam Zagreb, kao jedan od ozbiljnijih hubova, bude put ili vrata u svijet. U gradskome proračunu smo izdvojili iznos od milijun maraka (oko pola milijuna eura) za tu namjenu", rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić. 

Nedavno su u Mostaru o ponovnoj uspostavi zračnog prometa između hercegovačkog središta i Zagreba razgovarali predstavnici vlasti BiH i hrvatski potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. U razgovorima je sudjelovao i gradonačelnik Mostara. 

Kordić je, najavljujući obnavljanje linije, rekao kako je raspisan natječaj za odabir zrakoplovnog prijevoznika koji bi povezivao Zagreb i Mostar. Pojasnio je kako bi ova linija trebala biti uspostavljena s početkom svibnja ove godine, a odvijala bi se dva puta tjedno. 

Od početka epidemije koronavirusa 2020. zračna luka u Mostaru nije se oporavila te nema nijednu redovitu liniju. Preko ljeta charter letovi prevoze uglavnom hodočasnike za svjetski poznato katoličko hodočasničko mjesto Međugorje. 

U prva dva mjeseca ove godine kroz ovu zračnu luku prošlo je svega 35 putnika, a lokalni mediji ističu kako ta brojka još nije premašila broj od 60 zaposlenih. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije