Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUĆEN APEL

Zagrebačka Hitna zatrpana pozivima: 'Zovite samo ako je netko životno ugrožen'

Hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
02.01.2024.
u 22:16

Savjete o snižavanju temperature, ističe Davorka Muškardin, trebaju davati liječnici obiteljske medicine

Zagrebačka Hitna pomoć uputila je apel građanima da ih ne ne zovu osim ako nije nužno. Naime, zbog rasta broja zaraženih raznim virusima, zatrpani su pozivima. Davorka Muškardin, voditeljica smjene na Hitnoj pomoći, pojasnila je kako imaju povećan broj poziva u vezi s davanjem savjeta za povišenu temperaturu.

"Nije nama problem dati savjet za povišenu temperaturu, to nije zahtjevan poziv, međutim zauzima telefonske linije", rekla je za Dnevnik Nove TV te dodala: "Dok mi dajemo savjet za temperaturu, netko može zvati da je stvarno životno ugrožen. Bilo da se radi o nekakvom srčanom, moždanom udaru, nekim ozbiljnim ozljedama, prometnim nesrećama i takvi pacijenti ne mogu dobiti na vrijeme hitnu pomoć".

Savjete o snižavanju temperature, ističe, trebaju davati liječnici obiteljske medicine. "Ovih je dana sigurno bilo teže dobiti liječnika obiteljske medicine zato što su praznici pa su spojeni dani i vrlo je teško bilo doći do njih, ali uglavnom takve savjete daju oni", poručila je.

VEZANI ČLANCI:

"Vrlo je živahan dan, imamo jako puno poziva, jako puno intervencija, sad se predvečer nešto smanjilo", izjavila je te kazala kako među pacijentima ima i onih s koronavirusom.

"COVID-a ima, ne mogu vam točno sada reći brojke, ali COVID-a uvijek ima", izjavila je.

"Apeliramo da kad zovete hitnu pomoć, broj 194, probajte nazvati ako vam stvarno treba, ako je životno ugrožavajuća situacija jer u protivnom zauzimate linije nekome kome bi to moglo život značiti", zaključila je.

VIDEO Na cesti kod Sv. Ivana Zeline jurio bik: 'Nije upalio dnevna svjetla!'

Komentara 4

HA
Hary3
08:48 03.01.2024.

Dali ovo "đu bre" po ulicama ima kakav utjecaj na zdravlje građana Zagreba? Može odgovoriti i tkoznaa, jer je očito da sve zna.

OH
oho
23:04 02.01.2024.

jel bilo pametno cjepit rulju za vrijeme epidemije,a ?

TK
tkoznaa
06:43 03.01.2024.

Hermane ,ti si doktor, nemoj više o smeću. Objasni purgerima,ako znaš, da Tomašević nije zadužen za hitnu pomoć. Znaš dobro da je ministarstvo zdravstva zaduženo i za hitnu pomoć kao što je dužno osigurati čekanje od pola godine pa na više za specijalistički zdravstveni pregled. Objasni ti to nama neukima, Hermane budi stručnjak a ne parolaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije