Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sadržaji

'Zagrebačka crna kronika', zabavni programi u vežama i dvorištima oživjet će grad

Turisti Zagreb
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
22.01.2014.
u 18:00

S toplijim vremenom gradski gosti istražit će Zagreb u novim, zanimljivim turističkim turama

Novi turistički projekti, koje sufinancira Turistička zajednica grada Zagreba pa su tako i pod njezinim pokroviteljstvom, nikad nisu bili brojniji, a s dolaskom lijepih dana turistička će ponuda glavnog grada oživjeti s deset novih tura, događanja i okupljanja.

Kao u krimićima

U ožujku bi tako trebala početi tura Zagrebačka crna kronika, koja će turiste voditi na mjesta na kojima su se u posljednjih dvadeset godina dogodile razne kriminalne radnje.

– Projekt još razvijamo – kazala je Tatjana Kotrulja, voditeljica turističke agencije Zdenac života, koja je lani lansirala turu Puteni Zagreb, koja vodi po starim bludilištima. Kako bi im približila umjetničku instalaciju koju je 2004. izradio umjetnik Davor Preis, Aleksandra Uhernik Đurđek osmislila je rutu Ulicama Zagreba po Sunčevu sustavu.

– Riječ je o metalnom modelu Sunčeva sustava kojem je središte skulptura “Prizemljeno Sunce” Ivana Kožarića u Bogovićevoj ulici. Udaljenost i veličina planeta određeni su u razmjeru s veličinom Kožarićeva Sunca, a turisti će tako upoznati i razne dijelove grada – kazala je Uhernik Đurđek.

Ideja je da u sklopu interaktivne igre rješavaju zadatke čija će ih rješenja odvesti do sljedećeg planeta.

U svrhu promocije glavnoga grada podružnica međunarodne studentske udruge AIESEC, osmislila je ZAGREB4U.

– Dovest ćemo šest-sedam studenata iz inozemstva koji će potom fotografirati gradske znamenitosti i stavljati ih na AIESEC-ovu stranicu na Facebooku kako bi predstavili Zagreb u svom gradu. Na kraju projekta koji će trajati šest mjeseci, a počet će potkraj veljače, organizirat ćemo i izložbu – kaže Mareta Budiša iz AIESECA.

Klaviri na trgovima

Oslikavanje i izvođenje glazbe na klavirima na trgovima izvodit će Udruga Duo Play u sklopu projekta Play me, I’m yours, a gornjogradske veže i dvorišta oživjet će tijekom ljeta.

– U dvorištima će se organizirati razni zabavni programi, no projekt je još u razvojnoj fazi – rekla je Slavica Olujić Klapčić iz Katapult promocije.

Komentara 1

Avatar fijolica
fijolica
13:11 23.01.2014.

Žalosno je da se od prebogate povijesti Zagreba turistima prikazuju najprljaviji događaji. Žalosno je i to što je naziv projekta (a i udruge) u srcu Hrvatske na engleskom jeziku. I oni predstavljaju Zagreb? I kakva je to nebulozna ideja ss haustorima i dvorištima? Osim ako se radi o haustorima i dvorištima javnih ustanova. Ako misle to raditi u haustorima i dvorištima stambenih zgrada, onda se apsolutno ne slažem. Znam da bu me sad oni "napredni" popljuvali, ali nek ih si onda zovu u svoju kuću i nek uživaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije