Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre brojke

Zagreb zabilježio turistički rast i u rujnu

turisti
Zarko Basic/PIXSELL
11.10.2012.
u 09:10

Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, SAD-a, Italije, Španjolske i Francuske. U rujnu su Zagreb posjetila 84.833 gosta, koji su ostvarili 142.037 noćenja, što je porast od tri posto u dolascima te dva posto u noćenjima.

Zagreb je od siječnja do rujna 2012. godine posjetilo 547.575 posjetitelja koji su ostvarili 957.338 noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja porast od 5 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima.

Od ukupnog broja posjetitelja, 445.818 bili su stranci koji su ostvarili 748.221 noćenja i time ostvarili 7 posto više dolazaka te 8 posto više noćenja nego u 2011. godini. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, SAD-a, Italije, Španjolske i Francuske, objavili su iz Turističke zajednice grada Zagreba.

U rujnu su Zagreb posjetila 84.833 gosta, koji su ostvarili 142.037 noćenja, što je porast od tri posto u dolascima te dva posto u noćenjima. Zanimljivo je istaknuti da prvih pet mjesta po broju noćenja zauzimaju već tradicionalno posjetitelji iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Italije te Španjolske, dok su 6. mjesto zauzeli gosti iz daleke Australije.

Turistička zajednica grada Zagreba zadovoljna je pozitivnim rezultatom te očekuje nastavak ovakvog pozitivnog trenda.

Komentara 2

Avatar My Style
My Style
10:00 11.10.2012.

Ja vidjam tehnikom natovarene samo Japance u sesirima i sa kisobranima. ZG je za sada "grad za jedno prepodne " tako da morate turistima obezbediti provod, ludilo, klopu , urnebes da bi ostali 2-3 dana. Recimo BG vise radi na ovome sto sam naveo pa ima vecu i dugotrajniju posetu. Vi ulazete u infrastrukturu i zelenilo (sto je super i tako i treba) ali morate dodati ove stavke sto sam naveo ! :DD

Avatar My Style
My Style
14:56 11.10.2012.

I jos da nisu raskopali i unistili onu livadu izmedju Slavonske i Vukovarske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije